Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 24 september

Nyhetssvepet torsdag 24 september

Nyhetssvepet torsdag 29 februari

Nyhetssvepet torsdag 24 september

24 september, 2020

De senaste artiklarna från BioStock

»  Ultimovacs väg mot ett universellt cancervaccin
»  Enzymatica erhåller patent på två stora marknader
»  BioStock Studio: Aegirbios vd om nyförvärven
»  SynAct Pharma ser potential inom flera virussjukdomar
»  Immunovias sektorkollega uppköpt för $8B
»  Abliva ökar medvetenheten om mitokondriella sjukdomar

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 38 här.

Integrum har beviljats patent av US Patent and Trademark Office för en fästanordning som möjliggör naturlig handledsrotation för benförankrade proteser. Läs mer.
Idag inleds teckningstiden i PolarCools företrädesemission som ska möjliggöra marknadslansering av bolagets produkt för hemsjukvård på idrottsmarknaden i Europa samt förberedelser inför lansering i USA och Kanada. Läs mer. Bolaget har offentliggjort memorandum inför företrädesemissionen. Läs mer.
Attana meddelar att de har tecknat ett avtal avseende utveckling och leverans av proteiner från ExpreS2ion Biotechnologies. Läs mer.
Novo Nordisk presenterar idag resultaten från CAPTURE studien, världens största studie av kardiovaskulära sjukdomar vid typ-2 diabetes. Studien visade att en av tre personer med typ 2-diabetes har en etablerad kardiovaskulär sjukdom och att nio av tio av dem har ateroskleros (åderförkalkning). Läs mer.
WntResearch meddelar att Covid-19 medför att analys av cirkulerande tumör-DNA flyttas fram då de spanska klinikerna under studiepausen haft begränsade möjligheter att genomföra planerad blodprovtagning. Läs mer.
XVIVO Perfusion har genomfört en riktad nyemission varigenom bolaget tillförs ca 500 Mkr före transaktionskostnader. Läs mer. Nyemissionen ska finansiera förvärvet av det nederländska medicinteknikbolaget Organ AssistLäs mer. Bolaget har även publicerat information angående sitt teckningsoptionsprogram. Läs mer.

Faron Pharmaceuticals har publicerat sin halvårsrapport. Läs mer.
Kommunikéer

ExpreS2ion Biotechnologies  Immunovia
Nyheter inkomna sedan igår:
Toleranzia genomför en riktad emission till garanter i samband med den nyligen genomförda företrädesemission som övertecknades. Läs mer. Bolaget har även publicerat en sammanställning av vilka garanter som deltar. Läs mer.
Saniona meddelade utfallet i inlösen av teckningsoptioner av serie TO 2, vilka emitterades i samband med Sanionas företrädesemission och riktade emission under det första kvartalet 2020. Antalet nyttjade teckningsoptioner motsvarar en nyttjandegrad om ca 90 procent. Läs mer.
ProstaLund meddelar att de hade en kraftig ökning av antalet utförda CoreTherm-behandlingar i Sverige under 2019. Läs mer. Dessutom har bolaget erhållit den första ordern av CoreFlow – Soft Stent. Läs mer.
Chalmers tekniska högskola har meddelat att Karin Markides pris för Årets innovationsutmärkelse har tilldelats Maria Lindqvist för sitt arbete med bolaget Monivent, där hon är medgrundare, som har utvecklat en produkt för andningshjälp till nyfödda. Läs mer.
Inlösenperiod för BrainCools optioner (BRAIN TO 2) äger rum den 18 september-2 oktober. Läs mer. Bolaget meddelade även att inlösen av TO 3 tillför bolaget ca 0,7 Mkr. Läs mer.
IRLAB Therapeutics har godkänts för notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. Läs mer.
Nordic Nanovector har meddelat detaljer kring sin emission som följer på den private placement som bolaget genomförde den 23 september och som tillför bolaget ca 231 miljoner NOK. Läs mer.

Presentation från ESMO visar att Sanofis Libtayo (cemiplimab) som monoterapi ökar totalöverlevnaden i första linjens behandling av avancerad icke-småcellig lungcancer. Läs mer.

Alteco Medical har säkerställt en kreditfacilitet upp till 2 Mkr från Lindekullen, som ägs till 100 procent av Alteco Medicals huvudägare och styrelseledamot Anders Althin. Läs mer.
Sobi meddelade att den första patienten har randomiserats i det kliniska fas III-programmet DISSOLVE som utvärderar SEL-212 som behandling för patienter med kronisk gikt som ej svarat på konventionell behandling. Läs mer.
Pharmacologs produkt DrugLog möjliggjorde att Akademiska barnsjukhuset i Uppsala snabbt kunde upptäcka att morfin stulits från avdelningen för akut barnsjukvård. DrugLog möjliggör en enkel kontroll att ett injicerbart läkemedel har rätt koncentration. Läs mer.
Cantargia rapporterar höga responsnivåer med antikroppen CAN04 i kombination med cellgifter vid behandling av icke-småcellig lungcancer (NSCLC). Läs mer.
Västra Hamnen har publicerat en analys av Klaria. Läs mer.
EXACT Therapeutics har meddelat transaktioner av en person i ledningen. Läs mer.
Oasmia Pharmaceutical presenterar på Pensers Bolagsdag den 24 september. Läs mer.

Förmiddagens vinnare: IDL Biotech 7,79%, Attana 6,64%, Diamyd Medical 4,25%, Annexin Pharmaceuticals 4,31%, Diamyd Medical 4,25%
Förmiddagens förlorare: Alzinova -19,67%, WntResearch -17,91%, PolarCool -13,36%, Acarix -9,43%, Nextstim -8,22%, 
Index: OMXS30 1771,62 -1,29%, Hälsovård -1,09%
Fler artiklar från BioStock
»  BioStock Studio: Scandion Oncology har utsett ny vd
»  2cureX lanserar IndiTreat
»  Studieresultat ger stöd åt BrainCools behandling mot oral mukosi
»  BioStock Studio: Redsense Medicals resa har inletts
»  Ziccum kan bli nyckelspelare inom vaccintillverkning
 

 

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev