Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 5 oktober

Nyhetssvepet torsdag 5 oktober

Nyhetssvepet fredag 17 maj

Nyhetssvepet torsdag 5 oktober

5 oktober, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» NeuroVive tar prestigefylld plats på global leverkonferens
» DexTech Medical intensifierar utlicensieringsarbetet
» Annexin Pharmaceuticals avgående vd: »Det här bolaget och dess läkemedelskandidat är helt unika«
» VD Aptahem: »Studieresultaten verkade för bra för att stämma«
» Video: Rabeximod kan ta Cyxone från preklinik direkt till fas III
» Video: NeuroVive på Mitochondria Day 2017
» Ny branschrapport kartlägger trender i svensk Life Science
» Phase Holographics nylansering förenklar studier av metastaserande cancerceller
» Söndagsintervjun: Annette Agerskov, vice vd Enorama Pharma

» Topplista: Här är världens 20 mest säljande läkemedel
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 39 här
NeuroVives samarbetspartner the Children’s Hospital of Philadelphia får forskningsbidrag om totalt 473 000 USD från amerikanska National Institutes of Health (NIH) i programmet Countermeasures Against Chemical Threats (CounterACT) med syftet att studera NeuroVives läkemedelskandidat NVP015 mot kemiska hot. Läs mer.
Follicum publicerar emissionsmemorandum rörande den förestående företrädesemission vars teckningstid pågår 6-20 okt. Bolaget kommer att presentera framtidsplanerna vid två investerarträffar i Lund och Stockholm. Läs mer.
Medivir har tecknat avtal med brittiska AMR Centre som ger AMRC de globala exklusiva rättigheterna till Medivirs forskningsprogram inom metallobetalaktamas-hämmare (MBLI). Licensavtalet innebär att AMRC nu tar över den fortsatta utvecklingen av molekyler från programmet. Medivir kommer att vara berättigat till en icke specificerad andel av intäkterna från framtida kommersialisering. Läs mer.
IRLAB Therapeutics har nu erhållit regulatoriska tillstånd att genomföra fas II-studien med läkemedelskandidaten IRL752 i Finland. Den 25 aug meddelade IRLAB att bolaget fått tillstånd från svenska Läkemedelsverket att starta studien i Sverige. Läs mer.
Mertiva som i huvudsak består av en kassa samt innehav i Protein Sciences Corporation och Mercodia, meddelar idag att en milestone har uppnåtts i Sanofiaffären. Mertiva uppskattar att de aktuella utbetalningarna sammanlagt kommer att ge Mertiva knappt 9,7 MUSD. Läs mer.
LifeAssays kallar till extra bolagsstämma den 30 okt för att besluta om företrädesemission och riktad emission av units. Läs mer.
Fetma associeras med minskad muskelmassa och försämrad ämnesomsättning. Epigenetiska förändringar som påverkar nybildningen av muskelceller kan vara en bidragande orsak, visar forskning från Lunds universitetLäs mer.
QuickCool har publicerat ett månadsbrev för september. Läs mer.
ProstaLund: viktig ny patientgrupp för CoreTherm presenterad vid de Svenska Urologidagarna i Göteborg. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:
Aptahem publicerade igår ett tilläggsprospekt med anledning av det pressmeddelande om ingivande av patentansökan som offentliggjordes den 3 okt. Bolaget gjorde bedömningen att patentansökan signifikant förändrar den tidigare kommunicerade kommersiella potentialen för Apta-1, varför bolaget valde att meddela marknaden om händelsen samt publicera ett tilläggsprospekt. Teckningstiden i emissionen, i vilken insynspersoner avser att delta, har pga det publicerade tilläggsprospektet förlängts till den 9 okt. Läs mer.
Norska PCI Biotech har erhållit US Orphan Drug Designation av FDA för bolagets ledande läkemedelskandidat fimaporfin som utvecklas för behandling av kolangiokarcinom. Läs mer.
Danska Zealand Pharma och det amerikanska ideella Torrey Pines Institute for Molecular Studies (TPIMS) tillkännagav igår ett forskningssamarbete inom gastrointestinala och metabola sjukdomar. Läs mer.
Scandinavian Biopharma: Nya ETVAX-data kommer att presenteras vid koferensen Vaccines for Enteric Diseases i Albufeira, Portugal den 9-11 oktober. Läs mer.
CLS deltar i Photonic Swedens workshop i Stockholm den 17 okt. Läs mer.
Vill du testa BioStocks nya börsbevakningsverktyg som är under utveckling och kommer att betalanseras senare under hösten? Målet är att erbjuda ett unikt verktyg för dataanalys på såväl marknads- som bolagsnivå för samtliga börsnoterade Life Science-bolag, lättöverskådligt uppdelade efter vilken utvecklingsfas bolagen befinner sig i. Syftet är att du som investerare snabbt och enkelt ska kunna hitta jämförelsedata som t.ex kursutveckling och kunna jämföra marknadens värdering av alla bolag i fas I, fas II, preklinisk fas, osv. Anmäl dig här!
Vinnare i lunchhandeln: QuiaPEG Pharmaceuticals +25,64%, Nuevolution +12,24%, Enorama Pharma +8,91%, Mertiva +7,78%, Initiator Pharma +7,67%, Surgical Science Sweden 7,27%
Förlorare i lunchhandeln: LifeAssays -17,86%, ISR Holding -11,80%, SpectraCure -7,67%, Cyxone -6,79%, ADDvise -5,66%, Brighter -5,15%
Index: OMXS30 +0,13%, Hälsovård -0,24%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev