Home Nyheter Phase Holographics nylansering förenklar studier av metastaserande cancerceller

Phase Holographics nylansering förenklar studier av metastaserande cancerceller

Phase Holographics nylansering förenklar studier av metastaserande cancerceller

26 september, 2017
Phase Holographic Imaging (PHI) meddelade igår att man lanserat HoloMonitor Wound Healing Assay, som ger användare av bolagets cytometriinstrument HoloMonitor möjlighet att både kunna kvantifiera cellrörelse automatiskt och i större detaljrikedom, något som är användbart inte minst inom cancerforskning och immunologisk forskning. BioStock kontaktade Liselotte Nilsson, marknadschef PHI, för att få veta mer.
Liselott Nilsson, Head of Marketing PHI
Liselotte Nilsson, marknadschef Phase Holographic Imaging.

Liselotte Nilsson, vilka forskare, eller kanske snarare vilken forskningsinriktning, kommer att ha störst nytta av HoloMonitor Wound Healing Assay?
– Eftersom cellers rörelse och förflyttning är central i många viktiga funktioner i kroppen används wound-healing assays inom flera stora forskningsområden. Cancerforskningen, där vi idag har vår huvudsakliga kundgrupp, är viktig, liksom immunologisk forskning och grundforskning som syftar till att bättre förstå processer som celltillväxt och embryonalutveckling. 
Hur viktigt är detta steg för exempelvis cancerforskningen, ni nämner specifikt möjligheten att bättre kunna studera cellrörelse som viktig vid metastasering?
– Djupare förståelse för hur celler rör sig, och vad som påverkar deras förmåga att röra sig, är jätteviktigt inom cancerforskningen. För detta behöver man kunna studera celler över tid utan att påverka dem. HoloMonitor är en cellvänlig metod som är särskilt lämplig för denna typ av analyser. Med hjälp av HoloMonitor Wound Healing Assay blir det också möjligt att enklare jämföra och utvärdera effekter av olika läkemedelskandidater som är tänkta att begränsa cellernas förmåga att röra sig.
På vilket sätt differentierar lanseringen av Wound Healing Assay er HoloMonitor från konkurrerande instrument på marknaden?
– HoloMonitor erbjuder den unika möjligheten att med ett och samma instrument kunna studera både hur celler som population förflyttar sig, och hur enskilda celler rör sig. Detta kan göras manuellt med konventionella metoder men då krävs ett dedikerat instrument för bildtagning och en extern mjukvara för analys av bilderna, vilket är både omständligt och tidskrävande.
Vad bedömer ni är de största fördelarna med att kunna erbjuda Wound Healing Assay?
– Se svaret på föregående fråga! Dessutom går vi nu mot att kunna erbjuda marknaden mer skräddarsydda lösningar; alla delar av vår wound-healing assay, d.v.s. mjukvara, tillbehör, protokoll och analys är utvecklade för just wound-healing. Metoden blir således enklare för våra kunder att utföra samtidigt som resultaten blir mindre användarberoende, eller så att säga ”unbiased”.
I hur hög grad är utvecklingen av HoloMonitor Wound Healing Assay sprunget ur ett uttalat marknadsbehov – är det någon eller några specifika kunder som har efterfrågat den nya tekniken?
– Ja, utvecklingen är baserad både på behov hos befintliga kunder och på resultat från marknadsundersökningar riktade mot aktuella forskargrupper. Wound-healing som modell är väletablerad inom forskningen; det man efterlyser är metoder som är enkla att använda samt ger en djupare förståelse. Det är dessa behov vi nu kan möta.
Avslutningsvis, har ni redan idag några referensfall där er Wound Healing Assay används på fältet?
– Flera av våra kunder använder HoloMonitor för att studera cellrörelser hos metastaserande cancerceller. Vi har också kunder som använder en liknande analys för att studera hur immuncellers rörelse påverkas av olika substanser. Vi är glada att nu kunna erbjuda denna typ av kunder en ny helhetslösning.
Läs också: Mer om HoloMonitor Wound Healing Assay.
 
Nedan ett videoklipp som visar cellernas rörelser i en Wound Healing Assay:
YouTube video

 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev