Home Nyheter VD Aptahem: »Studieresultaten verkade för bra för att stämma«

VD Aptahem: »Studieresultaten verkade för bra för att stämma«

VD Aptahem: »Studieresultaten verkade för bra för att stämma«

3 oktober, 2017

När emissionsaktuella Aptahems vd Mikael Lindstam presenterade under BioStock Live i Stockholm på torsdagen, berättade han bland annat om de överraskande positiva studieresultat man sett med bolagets läkemedelskandidat Apta-1 inom sepsis, eller blodförgiftning. När testresultaten kom kunde forskarna först inte tro att de stämde, men en andra, mer omfattade studie kunde slå fast att behandling med Apta-1 verkligen gav signifikant ökad överlevnad hos försöksdjuren. 
I en vd-intervju berättade Aptahems vd Mikael Lindstam vidare om hur bolaget först testat sin läkemedelskandidat Apta-1, som kombinerar koagulationshämmande och antiinflammatoriska egenskaper, i en inom läkemedelsindustrin vedertagen preklinisk utvärderingsmodell för sepsis med mycket intressanta resultat.
Studiedatan visade sig vara så pass iögonfallande att forskarna vid Hooke Laboratories som genomfört studien på uppdrag av Aptahem först knappt vågade tro att de var korrekta. Ytterligare en utökad s.k. mortalitetsstudie med fler försöksdjur genomfördes därför, varefter de positiva indikationerna på signifikant ökad överlevnad efter behandling med Apta-1 kunde bekräftas.
Läs även: Aptahem tar in kapital för att säkra utveckling av lovande sepsisbehandling
Se hela intervjun med Mikael Lindstam genom att klicka på bilden ovan eller i videoklippet nedan (även presentationen kan ses i sin helhet före intervjun).

YouTube video

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev