Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 5 oktober

Nyhetssvepet måndag 5 oktober

Nyhetssvepet onsdag 8 februari

Nyhetssvepet måndag 5 oktober

5 oktober, 2020

De senaste artiklarna från BioStock

»  IPO-aktuella DanCann Pharma utvecklar medicinsk cannabis med NASA-teknik
»  PolarCool vill se kylning som standardbehandling vid hjärnskakningar
»  Patientrekryteringen slutförd i 2cureX kliniska valideringsstudie
»  Toleranzia genomför listbyte – ett viktigt steg i bolagets utveckling
»  CombiGene är ytterligare ett steg närmare kliniska studier
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 40 här.
Greater Manchester som är ett av Europas största nätverk inom bilddiagnostik beställer Sectras medicinska IT-lösning. Läs mer.
PledPharma ingår avtal om att förvärva Rare Thyroid Therapeutics och skapar ett bolag fokuserat på utveckling av särläkemedel. Läs mer. Bolaget genomför en fullt garanterad företrädesemission om cirka 200 Mkr med anledning av förvärvet. Läs mer.
Elicera Therapeutics genomför övertecknad nyemission och lanserar immunonkologiverksamhet med fokus på CAR T-celler och onkolytiska virus. Läs mer.
Medivir utser Dr. Tom Morris till interim Chief Medical Officer. Läs mer.
Surgical Science har ingått ett långsiktigt ramavtal inom robotkirurgi med Auris Health, som är en del av Ethicon inom Johnson & Johnson-koncernen. Läs mer.
Hanna Sjöström, vd i GPX Medical, köper teckningsoptioner. Läs mer.
Lifecare deltar i forskningsprojekt tilldelat 3,9 miljoner euro från EU Kommissionen för utveckling av artificell bukspottkörtel till FORGETDIABETES. Läs mer.
HiloProbe beviljas 2 miljoner i bidrag från Vinnova. Läs mer.
Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2020 delas lika mellan Harvey J. Alter, Michael Houghton och Charles M. Rice för upptäckten av hepatit C-virus. Läs mer.

Consonance Capman har minskat sitt innehav av aktier i Orphazyme. Läs mer

Photocure beviljas patent i Europa för Cevira. Läs mer

Ellen deltar i Aktiespararnas event Kvinnokvällen LIVE måndag 12 oktober. Läs mer.

Kallelse till extra bolagsstämma 
Alteco Medical  PledPharma
Nyheter inkomna sedan i fredags

Scandion Oncology har meddelat att det har valts ut för den sista omgången av MATWIN-presentationer. Läs mer. De har även publicerat en kommuniké från extra bolagsstämma. Läs mer

Cereno Scientific meddelade att avstämningsdagen för tilldelning av teckningsoptioner av serie TO1 och TO2  är bestämd till den 9 oktober 2020. Läs mer.

Cantargia rapporterade att första patienten behandlats med antikroppen CAN04 och pembrolizumab i en fas I-studie i USA. Läs mer.
AcouSort har startat projektet Blue4Therapy vars syfte är att ta fram en plattform för rening av patientegna stamceller för vidare användning i kliniska applikationer inom cellterapi och stamcellsbehandlingar. Läs mer.
S2Medical har meddelat att transplanationsutrustningen Instagraft har beviljats patent i USA. Läs mer.
Senzime meddelade att bolaget har fått en order från sin distributör Leuag i Schweiz som avser TetraGraph-system med Philips Interface samt engångssensorer TetraSens. Läs mer. 
Glycorex Transplantation har slutit avtal med en distributör i Turkiet för bolagets transplantationsprodukt, Glycosorb-ABOLäs mer.
Invent Medic Swedens meddelar att deras produkt Efemia införs på lista över ersättningsberättigade medicinalprodukter i Tyskland. Läs mer.
Henrik Teiwik är utsedd till ny vd och koncernchef för Handicare Group. Läs mer.
Artur Aira tillträder som Bioprinting Business Area Manager i CELLINK. Läs mer.
Redwood Pharma meddelade att den sista dagen för handel med teckningsoptioner av serie TO 3 är den 14 oktober. Läs mer. Bolaget har även fastställt teckningskursen för utnyttjande av teckningsoptionerna. Läs mer.
Calmark Sweden har publicerat en videopresentation med bolagets vd. Läs mer.

Förmiddagens vinnare: Surgical Science Sweden 21,95%, PledPharma 16,6%, Intervacc 7,93%, NextCell Pharma 5,95%, Scandion Oncology 7,0%

 Förmiddagens förlorare: Acarix -13,77%, ProstaLund -11,47%, PharmaLundensis -9,23%, Lumito -6,85%, PolarCool -6,63 %

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev