Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 8 juni

Nyhetssvepet torsdag 8 juni

Nyhetssvepet fredag 17 maj

Nyhetssvepet torsdag 8 juni

8 juni, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock
» BrainCools business case stärks av nya amerikanska riktlinjer
» BioStock analys: Idogen 
» A1M Pharma: prekliniska framsteg i utvecklingen av ROSGard
» Redwood Pharma – fallande aktiekurs, lovande framtid
» Mångmiljonregn över Malmö högskolas forskningscenter
» VD-intervju: A1M Pharma stärker patentportföljen
» Stockholm en av toppkandidaterna för EMA:s huvudkontor enligt ny rapport
» Videointervju: NeuroVives vd Erik Kinnman från Bio-Europe
» Rapport: Precisionsmedicin ett paradigmskifte med utmaningar
Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juni v 22 här
BrainCools ekonomichef Iman Ziai har den 7 juni köpt 25000 st BTA i bolaget till kursen 5 kr. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. Läs mer.
Spago Nanomedical har tecknat avtal med CRO-bolaget Charles River Laboratories för regulatoriska prekliniska toxikologi- och säkerhetsstudier av SpagoPix inför kliniska prövningar. SpagoPix-projektet avancerar mot kliniska studier och produktkandidaten SN132D har i pilottester uppvisat god effekt och säkerhet. Avtalet med Charles River avser GLP-studier som syftar till att generera de toxicitets- och säkerhetsdata som krävs för att inleda studier i människa. Läs mer.
MedicPen har utsett Fredrik Westman till ny VD i bolaget. Westman kommer närmast från posten som VD i OptiFreeze AB. Han tillträder sin post i MedicPen den 12 juni i år. Läs mer.
Kontigo Care avyttrar varumärkesrättigheterna för AceTrack. Beslutet är fattat utifrån Kontigo Cares val att fokusera på att uppnå en ökad lönsamhet inom den beroendevård som drivs av bolagets primära målgrupper. Läs mer.
Sprint Bioscience och Petra Pharma Corporation fortsätter samarbetet i läkemedelsprojektet PIP4K2. Målet är att bekämpa cancer genom att slå mot cancercellernas specifika metabola behov (tumörmetabolism). Samarbetsavtalet innebär att Sprint Bioscience driver utvecklingen av molekylerna i samarbete med Petra Pharma och med full finansiering från Petra Pharma.Läs mer.
AstraZeneca ska presentera framskriden forskningsutveckling inom kardiovaskulära och metaboliska sjukdomar under 2017 American Diabetes Association’s (ADA) 77th Scientific Sessions, San Diego, USA, 9-13 juni. Läs mer.
Wilson Therapeutics presenterade fas 2-data för WTX101 på en vetenskaplig konferens i Vancouver under den gångna veckan. WTX101 är en ny typ av koppar-proteinbindande substans med en unik verkningsmekanism som utvärderas som en ny behandling av Wilsons sjukdom. Läs mer.
Isofol Medical meddelar att bolaget kommer att delta på Småbolagsdagen i Stockholm. Läs mer.
Skandinavisk Biopharma fortsätter att utvecklas. Under 2016 ökade omsättning med 43%.  Läs mer.

Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter

Aptahem  Oasmia
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp
Enorama Pharma har lämnat in en ansökan till Patent- och registreringsverket i Sverige, om patent som avser formuleringen av bolagets första produkt – nikotintuggummit. Läs mer.
Promore Pharma genomför emission inför notering på Nasdaq First North. Läs mer.
SynAct Pharma meddelade igår den kliniska studien med AP1189 inletts och att de första friska försökspersonerna blivit doserade. AP1189 utvecklas som en ny potentiell behandling av psoriasisartrit, en form av ledbesvär som drabbar cirka 30 procent av de patienter som lider av psoriasis. Läs mer.
Episurf Medical deltar vid Småbolagsdagen som hålls i Stockholm. Läs mer.
Sedana Medical är ett medicinteknikbolag som även är på väg att bli ett läkemedelsbolag. Bolaget har tidigare aviserat sin avsikt att genomföra notering av bolagets aktier på Nasdaq First North och i samband med detta genomföra en nyemission. Igår offentliggjorde bolaget prospektet för nyemissionen om ca 5 miljoner nya aktier. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: PharmaLundensis +9,77%, CombiGene +8,18%, Diamyd +7,95%, Biovica International +5,63%, Hemcheck Sweden +5,58%, Ortoma +5,48%
Förlorare i lunchhandeln: ISR Holding -8,28%, Initiator Pharma -8,23%, Doxa -8,03%, Episurf -5,03%, Ellen -3,90%, Cereno Scientific -3,45%
Aktieindex: OMXS30 +0,44%, Hälsovård +0,30%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev