Home Nyheter Videointervju: NeuroVives vd Erik Kinnman från Bio-Europe

Videointervju: NeuroVives vd Erik Kinnman från Bio-Europe

Videointervju: NeuroVives vd Erik Kinnman från Bio-Europe

30 maj, 2017

Internationella nyhetsbolaget Informa Pharma Intelligence, som bland annat ger ut välrenommerade branschtidningen SCRIP, intervjuade NeuroVives vd Erik Kinnman när denne var på plats under branschkonferensen Bio-Europe Spring i Barcelona. I fokus för intervjun var NeuroVives utvecklings- och utlicensieringsstrategi, och Kinnman fick finna sig i att bli lätt “grillad” angående bolagets planer på att finna attraktiva samarbetspartners. 
Branschkonferensen Bio-Europe Spring marknadsförs som en av de viktigaste mötesplatserna för bioteknik- och läkemedelsbolag med ambitioner att finna samarbetspartners och nätverka, där inte minst mindre bolag får möjlighet att möta och presentera sina utvecklingsprojekt för branschledare och tunga aktörer som är ute efter att stärka sina projektpipelines med nya lovande läkemedelskandidater. Ämnet för intervjun var passande nog den tveeggade affärsstrategi som NeuroVive Pharmaceutical anammat under vd Erik Kinnmans ledning, vilken dels går ut på egen utveckling av projekt hela vägen till marknad inom sällsynta mitokondriella indikationer, där man har möjlighet att uppnå åtråvärd orphan drug-status för sina läkemedelskandidater, dels på tidig utlicensiering av kandidater med potential inom bredare indikationer, som exempelvis leversjukdomen NASH och hepatocellulär cancer (HCC).
Hela intervjun med Erik Kinnman kan ses genom att klicka här eller på bilden ovan.
 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev