Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 14 juli

Nyhetssvepet fredag 14 juli

Nyhetssvepet fredag 19 april

Nyhetssvepet fredag 14 juli

14 juli, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock

» Genterapi mot leukemi närmar sig marknadsgodkännande 
» Kaffedrickare tycks leva längre enligt nya studier
» Europeiska biotechbolag har tagit in 19,4 miljarder kronor hittills i år
» Biosimilarmarknadens nya förutsättningar gynnar Genovis
» Intervju: Saniona om utköpet från NeuroSearch
» Zenicors distansdiagnostik siktar på strokeprevention
» NeuroVive presenterar NVP015 och TBI-projekt i USA
» Aptahems forskningschef: »Vi ser fram emot att presentera unika resultat under sommaren«

Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för juli v 27 här

Elekta har utsett Steven Wort till Chief Operating Officer (COO) samt medlem av koncernledningen från och med den 1 september 2017. Han efterträder Johan Sedihn, som lämnar Elekta på egen begäran. Läs mer.
Uppdatering från MedicPen: Bolagets fokus är just nu arbetet med att färdigutveckla version 2 av Medimi Smart för att därefter inleda försäljning i Danmark. Genom detta menar bolaget att man kommer att kunna erbjuda en produkt som svarar mot reella behov runt om i världen. Läs mer.
Phase Holographic Imaging har två utestående optionsprogram, båda med sista teckningsdag 2017-10-24. Programmen, vilka riktar sig till styrelseledamöter och rådgivare i bolaget, ställdes ut i samband med att bolaget listades på AktieTorget. Optionerna marknadsvärderades enligt Black & Scholes. Rådgivare Ron Lowy har nu begärt inlösen av samtliga sina optioner. Lowy tecknar härigenom 10 766 aktier i optionsprogram 2012 och 44 000 aktier i optionsprogram 2013, totalt 54 766 aktier. Läs mer.
Efter att ha tagit in nytt kapital från marknaden står veterinärmedicinbolaget Panion Animal Health redo att accelerera utvecklingen av sin behandlingsmetod för epilepsi hos hundar. Samtidigt förs diskussioner om en licensaffär, vilket skulle ge Panion access till en ny stor marknad, skriver bolaget i en uppdatering som publicerades under morgonen. Läs mer.
BioPorto: Starka data från tidigare NGAL-studie utgör grund för nytt protokoll och registreringsansökan till FDA. Det norska bolaget BioPorto utvecklar och marknadsför antikroppar och antikroppsbaserade produkter och diagnosinstrument. I produktportföljen ingår bland annat testet NGAL, för att diagnostisera och övervaka akut njurskada. Läs mer.
Bolagsstämmor/kommunikéer/rapporter
Vitrolife  Xvivo Perfusion  Dedicare
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp 
Karo Pharma har ingått ett samarbete med det brittiska bolaget Venture Life gällande en produkt mot dålig andedräkt. Venture Life har lanserat produkten under varumärket Ultra Dex. Karo Pharma har valt ett eget varumärke för den nordiska marknaden. Överenskommelsen med Venture Life ger Karo Pharma ensamrätt att sälja produkten i Norden. Läs mer.
AddLife tecknade igår ett avtal om förvärv av samtliga aktier i det norska bolaget Krabat som komplement till övriga bolag inom bolagets affärsområde Medtech. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: AcouSort +13,07%Hemcheck Sweden +8,55%, NorInvent +6,43%, Senzime +6,67%, Phase Holographic +6,28%, Scandinavian ChemoTech +6,03%
Förlorare i lunchhandeln: ExpreS2ion Biotech -7,14%, Medfield -6,91%, Toleranzia -6,54%, Redwood Pharma -6,51%, WntResearch -4,76%, Spago Nanomedical -4,76%
Index: OMXS30 +0,1%. Hälsovård -0,02%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev