Home Nyheter NeuroVive presenterar NVP015 och TBI-projekt i USA

NeuroVive presenterar NVP015 och TBI-projekt i USA

NeuroVive presenterar NVP015 och TBI-projekt i USA

30 juni, 2017

I ett nyhetsbrev som publicerades idag berättar NeuroVive bland annat kort om starten av den kliniska fas I-studien med inlicensierade KL1333, som planeras omfatta 60 friska frivilliga och som ska drivas av Yungjin Pharm. Dessutom aviseras NeuroVives deltagande i flera branschkonferenser i USA, där såväl NVP015 som bolagets TBI-projekt kommer att presenteras, det sistnämnda bl.a. vid USA:s största branschsymposium för militär medicin och forskning.

Johannes Ehinger, NeuroVive.
Johannes Ehinger, NeuroVive.

Redan denna vecka är Johannes Ehinger, forskare vid Lunds universitet och NeuroVive, inbjuden talare vid konferensen UMDF Mitochondrial Medicines Conference i Washington. UMDF är en patientorganisation för genetiska mitokondriella sjukdomar som arbetar för ökad forskning och utbildning kring förbättrad diagnostik, behandling och botemedel för mitokondriella sjukdomar. Johannes Ehinger kommer att presentera NVP015-projektet för en publik bestående av forskare, branschföreträdare och representanter för olika patientorganisationer.
Vidare kommer NeuroVives forskning inom TBI (traumatisk hjärnskada) att presenteras för amerikansk publik vid två tillfällen under sommaren och tidig höst. Bolaget medverkar dels under 35th Annual NeuroTrauma Symposium i Snowbird, Utah under juli, dels vid det amerikanska försvarsdepartementets viktigaste årliga konferens för militär medicin och forskning, Military Health System Research Symposium (MHSRS) i augusti. Vid bägge dessa tillfällen kommer bolagets TBI-projekt att presenteras av Michael Karlsson, läkare och forskare på NeuroVive.
Tidigare i år valde bolaget att avsluta den kliniska fas IIa-studien CHIC vid Rigshospitalet i Köpenhamn i förtid efter att ha konstaterat positiva resultat både där och i de prekliniska studier som genomförts i samarbete med University of Pennsylvania. Bolaget meddelade då att allt fokus och resurser istället skulle läggas på att förbereda för nästa kliniska studie med läkemedelskandidaten NeuroSTAT för TBI.
NeuroVives aktuella event, sommar & tidig höst 2017

  • UMDF Mitochondrial Medicine: Washington DC (United Mitochondrial Disease Foundation). 28 juni – 1 juli. Muntlig presentation av Johannes Ehinger kring NVP015-projektet.
  • 35th Annual NeuroTrauma Symposium: Snowbird, Utah, USA, 9-12 juli. TBI-posterpresentation av Michael Karlsson, MD, forskare vid NeuroVive.
  • Military Health System Research Symposium (MHSRS), 27-30 augusti, Florida. Muntlig TBI-posterpresentation av Michael Karlsson.
  • Rodman & Renshaw, New York, USA, 10-12 september. Företagspresentation och möten.
  • Nordic Life Science Days, Malmö, 12-14 september.

Hela NeuroVives nyhetsbrev för juni kan läsas här.
 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev