Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 7 april

Nyhetssvepet fredag 7 april

Nyhetssvepet torsdag 25 april

Nyhetssvepet fredag 7 april

7 april, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
Medivir presenterar positiva data från fas II-studien av remetinostat hos patienter med kutant T-cellslymfom i tidiga stadier. Läs mer.
Idag är sista dag för teckning i A1M Pharmas emission. Lyssna på Sydings liveintervju med bolagets styrelseordförande Martin Austin här.
Cereno Scientific meddelar positivt framsteg i for­mu­leringsarbetet med företagets läkemedelskandidat CS1 som utförs i samarbete med Galenica. Läs mer.
Biovica kommer delta i Eurostars-projektet Sublyme för att utveckla ett nytt målriktat läkemedel mot blodcancerformen diffust storcelligt B-cells lymfom. Enligt bolaget innebär projektet även en möjlighet att bredda applikationen för DiviTum till en av de vanligaste formerna av blodcancer där antalet nya fall har fördubblats de senaste 20 åren. Läs mer.
Doxa: vd-brev. Bolaget genomförde cirka 60 säljmöten på IDS-mässan i Köln. Läs mer.
Tobias Bäckström blir GSKs nya medicinska direktör. Sedan 2012 har han arbetat som medicinsk rådgivare och sista året som tillförordnad Medicinsk Direktör på Takeda Pharma AB. Läs mer.
Den första halvan av årets statsbidrag för att korta väntetiderna och minska de regionala skillnaderna inom cancervården betalas nu ut. Landstingen får totalt 204 miljoner kronor för att skapa en mer jämlik cancervård med ökad kvalitet. Läs mer.
Ökad tillgänglighet till Naloxon ska minska narkotikadödligheten. Läs mer.
Djurhälsovårdsbolaget Intervacc listas idag på Nasdaq First North.
Ernst & Young: Fortsatt starkt klimat för börsintroduktioner. Läs mer.
Rapporter
LifeAssays   Respiratorius   Aino Health   C-RAD   CellaVision   Enzymatica   Infant Bacterial Therapeutics
Årsstämmor
CombiGene   ProstaLund   SciBase
Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp
Kommuniké från Orexos årsstämma. Läs mer.
Emotra: Kort lägesrapport – framgångsrikt möte i Florens. Läs mer.
ExpreS2ion ansöker om gemensamt patent med Walter and Eliza Hall Institute of Medical Research gällande framställning av ett bättre vaccin mot malaria. Läs mer.
De senaste artiklarna från BioStock

Allt fler stora läkemedelsbolag ger sig in i kampen om att utveckla nya läkemedel mot NASH eller fettlever, en av de vanligaste orsakerna till levertransplantation, som idag saknar behandlingsalternativ. En rad stora referensaffärer visar att de mäktigaste aktörerna är villiga att satsa enorma summor på att bli först ut och definiera ett helt nytt behandlingsparadigm. Detta sätter NeuroVive i en intressant position, eftersom bolagets nya optimerade cyklofilinhämmare NV556 har visat starka prekliniska data för NASH. Läs mer.
 
Genovis avslutade förra året starkt med en försäljningsökning med 58 procent i fjärde kvartalet, vilket innebar totalt nio raka kvartal av försäljningstillväxt. På de prioriterade marknaderna USA och Europa ökar intresset för Genovis smarta enzymer som kunderna – däribland världens tio största läkemedelsbolag – använder för utveckling och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel. Nu stärker bolaget produktportföljen ytterligare genom att lansera GlyCLICK-teknologin för exakt märkning av antikroppar. Läs mer.
 
Tidigare i veckan arrangerade Investerarbrevet och Erik Penser Bank ett event på temat framtidens läkemedel. Bland experterna på talarlistan fanns BioStocks analysansvarige Tobias Thornblad, som föreläste om rådande trender inom läkemedelsbranschen med fokus på särläkemedel. Eventet direktsändes via webb-tv och kan ses i efterhand här.
 
 
Nyligen kunde A1M Pharma presentera forskningsresultat som bekräftar att den aktiva substansen i läkemedelskandidaten ROSGard har en starkt skyddande effekt mot njurskador i samband med strålbehandling. Resultaten baseras på långtidsstudier som visar att den skyddseffekt man tidigare sett under 8 dagar efter avslutad behandling är bestående. Emissionsaktuella A1M Pharma har en uttalad ambition att utlicensiera ROSGard till ett större läkemedelsbolag i tidig klinisk fas och i och med dagens besked har oddsen för ett sådant scenario förbättrats ytterligare. Se BioStockakadmins fördjupningsfilm om bolaget via denna länk.
Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för mars v 13 här.
Vinnare i morgonhandeln: Cereno Scientific +11,32%, A1M Pharma +6,80%, ExpreS2ion Biotech +5,41%, Oncology Venture +4,71%, Scandinavian ChemoTech +3,93%, Initiator Pharma +3,53%
Förlorare i morgonhandeln: Cline Scientific -7,22%, Respiratorius -5,45%, Nanexa -4,57%, Klaria Pharma -4,38%, SensoDetect -4,37%, Glycorex Transplantation -4,13%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev