Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 28 april

Nyhetssvepet fredag 28 april

Nyhetssvepet tisdag 21 maj

Nyhetssvepet fredag 28 april

28 april, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

RhoVac utvecklar ett cancervaccin, RV001, för behandling av metastaserande cancer. Om detta, och cancervaccin generellt, informerar bolagets vd Anders Ljungqvist om i ett nyhetsbrev idag. Läs mer.
Europapatentverket, EPO, har gett besked om att man avser bevilja BioInvent International ett patent relaterat till den immunonkologiska antikroppen BI-1206. Patentet är betydelsefullt eftersom det täcker användningen av företagets läkemedelskandidat BI-1206, och liknande CD32b-antikroppar, i kombination med en CD19-, CD20- eller CD40-antikropp för behandling av cancer eller inflammatoriska sjukdomar i vissa patientgrupper. Läs mer.
QuiaPEG Pharmaceuticals uppfyller noteringskraven och flyttas till huvudlistan på AktieTorget. Läs mer.
Styrelsen i Biotage har beslutat att inleda ett återköpsprogram av egna aktier i enlighet med årsstämmans beslut om bemyndigande av styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av bolagets egna aktier. Läs mer.
XVIVO Perfusion rapporterar om en ökning av antalet aktier och röster i bolaget till följd av den riktade nyemission som godkändes av en extra bolagsstämma den 10 april 2017. Läs mer.
Bactiguard Holding inbjuder till presentation av delårsrapport 4 maj. Läs mer.

Rapporter

Sobi
iDL Biotech
DexTech
Biotage
AddLife
Addlife
Medivir
Glycorex Transplantation
Karessa Pharma
Ortoma
Xbrane Biopharma
NeuroVive Pharmaceutical
Nicoccino Holding
MedicPen
ADDvise Group
VitroLife
Biotage
Quickcool
C-RAD
Chordate Medical
Senzime

Årsstämmor

InDex Pharmaceuticals
Cantargia
Prebona
ExpreS2ion Biotech

Nyheter inkomna efter gårdagens manusstopp

SynAct Pharma har meddelat att nyttjandet av bolagets teckningsoptioner av serie TO 1, vars nyttjandeperiod avslutades den 23 mars 2017, nu registrerats hos Bolagsverket. Läs mer.
Idogen har beslutat att, förutsatt årsstämmans godkännande, genomföra en företrädesemission med två vidhängande teckningsoptioner för att säkra finansieringen för en långsiktig offensivutvecklingsplan och därmed kunna presentera kliniska data från två kliniska fas I/IIa-studier. Läs mer.

De senaste artiklarna från BioStock

Regenerativ medicin: Onoterad doldis värderas till mångmiljardbelopp
Drömmen om att kunna utveckla fungerande nya behandlingar som kan bromsa åldersrelaterade besvär och sjukdomar som rynkor, håravfall och artros låter nästan för bra för att vara sann. Men det är den inte, enligt det onoterade och fortfarande relativt okända biotechbolaget Samumed i San Diego. Bolaget är just nu ett av de högst värderade i branschen. Läs mer.

 

Neurologiska sjukdomar ett växande hot mot samhällsekonomin
Kostnaderna för att behandla neurologiska sjukdomar skenar iväg och utgör ett reellt hot mot den amerikanska samhällsekonomin. Det menar forskarna som står bakom en artikel som nyligen publicerats i Annals of Neurology. Enligt artikelförfattarna krävs minst lika stora investeringar i neurologisk forskning, som de som redan gjorts och görs kring cancer och hjärtsjukdomar, för att kunna bekämpa sjukdomarna mer effektivt och säkra en fungerande hälso- och sjukvård. Läs mer.

 

Fortsatt goda utsikter för DexTechs prostatacancerstudie
Under måndagen meddelade DexTech Medical fortsatt positiva delresultat i sin fas IIb-studie med läkemedelskandidaten OsteoDex inom kastrationsresistent prostatacancer med benmetastaser. De resultat man observerat styrker enligt bolaget den tidigare positiva trend man har sett i studien, t.ex. att läkemedelskandidaten inte uppvisar några allvarliga biverkningar eller andra säkerhetsmässiga begränsningar. Man har tidigare kunnat konstatera indikationer om att läkemedelskandidaten kan ha en potentiellt bromsande effekt på den mycket allvarliga formen av prostatacancer. Läs mer.

 

Vd-intervju: Saniona om forskningsanslaget från Michael J. Fox Foundation
BioStock kontaktade Saniona för en uppföljning av förra veckans besked om att bolaget tagit emot ytterligare en milstolpesbetalning från Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research för sitt arbete med att identifiera nya läkemedelskandidater för behandling av Parkinsons sjukdom. Totalt har Saniona erhållit cirka 4,1 miljoner kronor i bidrag från MJFF. Data från forskningsprogrammet kommer att presenteras på nAChR 2017-konferensen i Chania, Kreta den 7-11 maj 2017. Läs mer.

 

Ny immunterapi mot MS botade förlamning hos möss
Forskare vid University of Maryland, USA ser ut att ha tagit viktiga steg framåt kampen mot multipel skleros (MS), efter framgångsrika tester på MS-sjuka och förlamade möss som efter behandling med en ny immunterapi återfått förmågan att röra sig. Läs mer.

 
 
 

Behandlingar mot Parkinsons sjukdom genererade mångmiljoninvesteringar
Israeliska Pharma Two B reste i sin senaste finansieringsrunda motsvarande 269 miljoner kronor (28 miljoner euro) för att genomföra en fas III-studie med bolagets läkemedelskandidat P2B001 för behandling av Parkinsonpatienter på ett tidigt stadium. Finansieringsrundan genomfördes med hjälp av nyinrättade Israel Biotech Fund. Ungefär samtidigt tog svenska IRLAB Therapeutics steget in på Nasdaq First North och reste ca 100 miljoner kronor för att utveckla en utmanare med sikte på den enorma Parkinsonmarknaden. Läs mer.

Läs BioStocks senaste Nyhetsbrev för april v 16 här. 
Vinnare i morgonhandeln: Double Bond Pharmaceutical +29,59%, Initiator Pharma +11,52%, Aptahem +6,43%, Alteco Medical +6,42%, ADDvise Group +6,31%, OraSolv +5,54%
Förlorare i morgonhandeln: PEPTONIC medical -6,92%, LifeAssays -5,13%, Nexstim Oyj -5,00%, Toleranzia -4,55%, Cereno Scientific -4,27%, Doxa -4,27%
 
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev