Home Nyheter Idogens vd om emissionsutfallet och Corona-krisens påverkan

Idogens vd om emissionsutfallet och Corona-krisens påverkan

Idogens vd om emissionsutfallet och Corona-krisens påverkan

19 mars, 2020

Idogen presenterade på onsdagen utfallet i en företrädesemission där bolaget siktade på att ta in totalt 29 Mkr före emissionskostnader. Emissionen tecknades till 88 procent, ett resultat man i rådande börsklimat inte kan klaga på enligt Idogens vd Anders Karlsson. Se hela intervjun här.
I ett allmänt tufft börsklimat orsakat av Coronavirusets härjningar påverkas både investerarnas riskvilja och life science-bolagens möjligheter att genomföra kliniska studier negativt. Medicon Village-baserade Idogen hade således sällsynt otur med tajmingen när man i slutet av januari, bara dagar efter att staden Wuhan i Kina satts i karantän, aviserade en företrädesemission om 29 miljoner kronor.
Igår presenterades utfallet: 88 procents teckningsgrad, varav 30 procent tecknades med stöd av teckningsrätter, vilket ger Idogen ett kassatillskott om drygt 20 Mkr efter emissionskostnader.
Anders Karlsson, vd för cellterapibolaget, besökte BioStocks studio och kommenterade såväl emissionsutfallet som hur Covid-19 påverkar Idogens långsiktiga planer framåt och den dagliga verksamheten. Klicka nedan för att se intervjun.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev