Home Nyheter Hamlet Pharma släpper film om läkemedelskandidaten HAMLET

Hamlet Pharma släpper film om läkemedelskandidaten HAMLET

Hamlet Pharma släpper film om läkemedelskandidaten HAMLET

15 april, 2016

Lundabaserade Hamlet Pharma har i samarbete med TV4 släppt en film som beskriver läkemedelskandidaten HAMLET, som är ett protein-lipidkomplex bildat av två naturliga och ofarliga molekyler som finns i bröstmjölk, och resan från de första upptäckterna till finansiering av kliniska studier. 
Filmen är baserad på en intervju med Hamlet Pharmas grundare och styrelseordförande Catharina Svanborg. Hon är professor vid Lunds Universitet och har lett forskningen kring HAMLET från upptäckten på 90-talet fram till idag. I filmen syns även medlemmar i det internationella forskarteam, som arbetar med HAMLET på Lunds universitet.
Klicka på bilden ovan eller här för att se filmen.
Läkemedelskandidaten HAMLETs förmåga att döda tumörceller ligger till grund för den fortsatta utvecklingen mot ett läkemedel mot cancer. Hamlet Pharma förstärkte nyligen sin kompetens inom kliniska prövningar med genom anställa Mats Persson, med lång erfarenhet av läkemedelsutveckling och kliniska prövningsstrategier, som ny vd i bolaget.
BioStock har tidigare gjort en Söndagsintervju med Catharina Svanborg som du hittar här, samt en intervju med vd Mats Persson som du kan läsa här.
Läs mer om Hamlet Pharma och läkemedelskandidaten HAMLET på bolagets hemsida som du hittar här.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev