Home Okategoriserad Vivolines emission övertecknad med 285 %

Vivolines emission övertecknad med 285 %

Vivolines emission övertecknad med 285 %

14 december, 2015

Vivoline Medicals företrädesemission avslutades den 3 december efter att ha tecknats till cirka 71,3 MSEK inklusive teckningsåtaganden, motsvarande en teckningsgrad om ca 285 procent. Vivoline tillförs därmed cirka 23,6 MSEK efter emissionskostnader, och har i och med detta fått  cirka 570 nya aktieägare. BioStock sökte Vivolines vd Patrick Greatrex för en kommentar.
Inledningsvis i denna finansieringsomgång tillförs Vivoline ca 26,6 MSEK. Om alla vidhängande teckningsoptioner nyttjas kommer Vivoline därefter att få in ytterligare cirka 15,1 MSEK när emissionskostnaderna dragits av. Totalt innebär det att bolaget kan fylla på kassan med ca 38,7 MSEK.
Er företrädesemission övertecknades med 285 procent, är du nöjd med utfallet?
– Jag är mycket nöjd, speciellt glad är jag över att vi i och med detta också kan välkomna över 570 nya aktieägare i Vivoline, säger bolagets VD Patrick Greatrex.
Vad har de nya aktieägarna att se fram emot den närmaste tiden ifrån Vivoline?
– Vår utvecklingspipeline är tydlig och vår ambition är att leverera enligt plan för att på bästa sätt bygga värde åt alla bolagets aktieägare. Vi kommer att fortsätta att kommunicera med aktieägarna och förklara dels hur vi skapar nya värden enligt planen, dels när det sker genom att berätta när vi klarar av viktiga steg i den kommande utvecklingen.
Inför emissionen berättade ni om era målsättningar, bland annat ska ni använda en del av det nya kapitalet till lanseringen av er nya produkt, preservationslösningen Vivodex. Hur snabbt kan ni gå framåt med de planerna nu när ni har säkrat pengar?
– Vi kommer att arbeta hårt för att genomföra de planer vi ställt upp. Starkt fokus ligger på att inleda en studie under det kommande året, med målsättningen att kunna gå in på den amerikanska marknaden med Vivoline LS2-systemet, vår LS2 engångsartikel samt evalueringslösningen Vivolyte under 2018. Vi jobbar också väldigt hårt för att säkra lanseringen av vår lösning för lungtransport- och perfusionslösning Vivodex både i EU och på USA-marknaden under 2016. De kommande månaderna kommer vi också att sätta strategin för det regulatoriska arbetet för vårt spännande hjärtprojekt, med målsättningen att ta oss till marknad så snabbt som möjligt.
Ni har nu fått ett kvitto på att många såväl befintliga som nya aktieägare tror tillräckligt på bolaget, era planer och era produkter för att investera i Vivoline. Har du själv gjort någon investering i bolaget?
– Absolut. Jag tycker att det är svårt att gå ut och be andra människor att tro på och investera i Vivoline utan att själv visa att jag är villig att göra det. I den här senaste investeringsrundan har jag tecknat mig för aktier för motsvarande ca 100 000 SEK.

– Jag vill också rikta ett stort tack till samtliga tecknare i emissionen. Det är glädjande att intresset för Vivoline och vår verksamhet är så stort. Genom det kapital vi tillförs kan vi fortsätta arbetet med att ta Vivolines verksamhet till nästa nivå så att ännu fler kliniker kan få tillgång till våra produkter, avslutar Vivolines VD Patrick Greatrex.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev