Home Nyheter Stade Français tecknar kommersiellt avtal med PolarCool

Stade Français tecknar kommersiellt avtal med PolarCool

Stade Francais i avtal med PolarCool

Stade Français tecknar kommersiellt avtal med PolarCool

8 december, 2021

För medicinteknikbolaget PolarCool har hösten präglats av aktivitet kring bolagets kylsystem PolarCap System. Ansträngningarna har resulterat i en rad avtal med idrottslag, bland annat den franska rugbyklubben Stade Français som i september undertecknade ett sex veckor långt utvärderingsavtal. På måndagen meddelade PolarCool att Stade Français, efter en framgångsrik utvärderingsperiod, nu har tecknat ett tvåårigt kommersiellt avtal för PolarCap System.

Under hösten har svenska PolarCool gjort entre på nya marknader med sin medicinska kylapparat PolarCap System, som syftar till att förbättra behandlingen av hjärnskador inom idrottsvärlden. Efter att under september ha ingått avtal gällande enheten med de två bästa ishockeyligorna i Sverige så började bolaget även fokusera på marknader utanför landets gränser. Ansträngningarna resulterade i att PolarCool undertecknade utvärderingsavtal med både en engelsk Premier League-klubb, Leeds United, och flera franska rugbylag samt ingick ett kommersiellt avtal med ett schweiziskt hockeylag.

Utvärderingsavtal med Stade Français

Det första av dessa utvärderingsavtal, som tillkännagavs i slutet av september, slöts med den franska rugbyklubben Stade Français. Avtalet innebar att den Paris-baserade klubben skulle testa PolarCap-systemet under en period om sex veckor, vilket gav såväl spelarna som klubbens medicinska team möjlighet att utvärdera enheten i praktiken. Dessutom gick klubben med på att introducera enheten till andra Top14-lag, ett drag som gav PolarCool en viktig ingång till den franska marknaden.

PolarCap imponerar

För PolarCool var målet att detta utvärderingsavtal skulle resultera i ett kommersiellt avtal och när sexveckorsperioden nu löper ut har bolaget nått sitt mål. PolarCool meddelade på måndagen att man tecknat ett tvåårigt kommersiellt avtal med Stade Français för användning av PolarCap System.

Att döma av pressmeddelandet har både spelare och det medicinska teamet hos Stade Français imponerats av PolarCap. Dr Elliot Rubio, klubbens medicinska chef, sade att:

»Efter att ha använt PolarCap System har jag kunnat konstatera systemets fördelar och effekter på spelare som drabbats av hjärnskakning. Jag är tacksam över att Stade Français Paris ges möjligheten att använda produkten framöver och stolt över att vara den första rugbyorganisationen i Frankrike som tillhandahåller PolarCap Systemet till sina spelare.«

Kommersiellt genombrott och möjlighet

För PolarCool innebär avtalet ett viktigt kommersiellt genombrott, något som vd Erik Andersson betonade i samma pressmeddelande:

»Det är glädjande att PolarCool nu har ingått sitt första kommersiella avtal inom professionell rugby. De positiva effekterna av PolarCap har bekräftats för Stade Français medicinska team, vilket naturligtvis är positivt för vår verksamhet som bygger på vår starka kliniska evidens. Vi ser nu fram emot att exploatera den nya möjlighet som har öppnat sig på den franska marknaden.«

När det gäller att expandera sitt avtryck på den franska marknaden kan PolarCool nu bygga vidare på sitt framgångsrika samarbete med Stade Français. I själva verket har samarbetet inte bara resulterat i ett kommersiellt avtal, utan det har också väckt intresse för PolarCool i franska medier och bland andra rugbyklubbar i landet. Här har dr Rubio spelat en viktig roll i att introducera PolarCap System för flera franska rugbylag – något som verkar ha varit en lyckad strategi för PolarCool. Redan i oktober undertecknade bolaget nämligen ytterligare ett sex veckors utvärderingsavtal, den här gången med Biarritz Olympique Pays Basque som också spelar i Top14-ligan. Läs mer här.

Därutöver har bolaget ingått ännu ett utvärderingsavtal med Top14-klubben ASM Clermont Auvergne och enligt PolarCool har man dessutom kontaktats av andra Top14-klubbar, liksom lag från den franska andradivisionen i rugby, ProD2. BioStock kommer att fortsätta följa PolarCool när bolaget bygger vidare på det momentum som nu tagit fart i Frankrike.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev