Home Nyheter PolarCools närvaro i Frankrike uppmärksammas i lokala medier

PolarCools närvaro i Frankrike uppmärksammas i lokala medier

PolarCool’s presence in France gets local media boost

PolarCools närvaro i Frankrike uppmärksammas i lokala medier

4 november, 2021

Under hösten har PolarCool tecknat två utvärderingsavtal för att introducera hjärnkylningssystemet PolarCap i Frankrike. Båda avtalen har skrivits med topplag inom den franska rugbyn. Lokalmedia har uppmärksammat avtalen och ser dem som en viktig utveckling för fransk rugby, som har sett en ökning av huvudskador under senare år.

PolarCool är i full gång med att introducera sitt hjärnkylningssystem PolarCap System på flera internationella marknader. Bolaget har märkt ett ökat intresse för systemet ända sedan resultat från en 5-årig studie, genomförd i samarbete med SHL, publicerades i juni. Resultaten visar en betydande minskning av frånvaro från spel för spelare som drabbats av hjärnskakningar men som omedelbar vårdats med PolarCap. Läs mer om de kliniska bevisen här.

Inom loppet av en månad, från utgången av september, tecknade det svenska medicinteknikbolaget tre avtal med idrottslag utanför Sverige, ett i Schweiz och två i Frankrike.

Internationell expansion

Motparten vid avtalet i Schweiz var ishockeylaget HC Davos som valt att fortsätta använda PolarCools enhet under en tvåårsperiod efter en inledande utvärderingsperiod. Avtalen i Frankrike skrevs med två av lagen i Top 14, den hösta rubgyserien i landet, nämligen Stade Français och Biarritz Olympique. Båda avtalen omfattar en utvärderingsperiod om sex veckor då enheten ska testas, detta innan lagen beslutar om en mer långsiktig affär.

Uppmärksamhet i fransk media

PolarCools avtal med de franska rugbylagen har uppmärksammats av lokala sportmedier. En fransk rugbysite vid namn , som betyder “rugbydepartementet” på svenska, plockade upp nyheterna om de två affärerna i en artikel.

Artikeln diskuterar det ökande antalet hjärnskakningar bland rugbyspelare, vilket oroat många läkare på grund av de potentiella långsiktiga komplikationerna som dessa spelare riskerar. Enligt Mayoclinic.org kan hjärnskakningar bland annat leda till kronisk huvudvärk, yrsel, svårigheter med att tänka och till och med död, särskilt efter upprepade hjärnskakningar som går obehandlade. Denna riskbild är anledningen till att idrottare ofta hålls borta från spel under långa perioder efter en hjärnskakning, och varför många aldrig kommer tillbaka.

I en kommentar till BioStock säger PolarCools vd Erik Andersson:

»Det är tydligt att medieexponeringen kring vårt genombrott i fransk rugby har haft betydelse eftersom fler lag nu har visat intresse för att också använda PolarCap vid hjärnskakningar. Vi ser nu fram emot att fortsätta etablera PolarCap på den franska marknaden, inte bara inom rugby, utan även i andra sporter.«

Ytterligare exponering för PolarCap

Le Rugbynistère rapporterar om allt inom rugbyvärlden och är mycket aktiva på sociala medier, med över 300 000 följare på Facebook. Deras stora spridning ger PolarCap-systemet betydande exponering, åtminstone inom fransk rugby. Denna typ av medieexponering bidrar till PolarCools marknadsföringsstrategi som går ut på att använda representanter, t.ex. professionella idrottare, som tror på PolarCap-konceptet, för att få ut sitt budskap på potentiella marknader. Strategin har hittills lett till tre internationella avtal på mindre än en månad, så av allt att döma verkar det vara en gynnsam satsning för bolaget.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev