Home Nyheter PolarCool tecknar avtal med franskt rugbylag

PolarCool tecknar avtal med franskt rugbylag

rugby

PolarCool tecknar avtal med franskt rugbylag

30 september, 2021

Efter att ha ingått avtal om att introducera PolarCap-systemet i de högsta svenska ishockeyligorna har PolarCool nu expanderat sin räckvidd utanför Sverige, närmare bestämt till Frankrike. Bolaget tecknat ett utvärderingsavtal med den franska professionella rugbyklubben Stade Français, vilket innebär att den Parisbaserade klubben kommer att använda PolarCap under en inledande sexveckorsperiod. Målet är att klubben sedan ska teckna ett kommersiellt avtal.

Nyligen rapporterade BioStock att Lundabaserade PolarCool har upprättat två nya avtal för att introducera PolarCap System, bolagets medicintekniska produkt för kylning, i de två högsta ishockeyligorna i Sverige, Svenska Hockeyligan (SHL) och  HockeyAllsvenskan. Båda dessa avtal gäller i 24 månader, och utgör en inkörsport till andra sporter och till nya marknader.

Avtal med en fransk rugbyklubb

I tisdags tillkännagav bolaget ännu ett avtal, denna gång om att etablera PolarCap-systemet i Frankrike, närmare bestämt den franska rugbyligan. Bolaget har slutit avtal med en av ligans främsta klubbar, Stade Français. Klubben kommer att utvärdera produkten under sex veckor och kommer sedan förhoppningsvis att teckna ett långsiktigt kommersiellt avtal.

Under den inledande utvärderingen kommer PolarCap System att introduceras till andra klubbar i ligan, vilket ger bolaget en betydande möjlighet att få bredare räckvidd i landet med PolarCap. En del av strategin för att nå målet är att komma i kontakt med medicinsk personal från team som ingår sådana avtal. I det aktuella fallet har PolarCool etablerat kontakt med Stade Français medicinska chef, dr Elliot Rubio, som har fått de kliniska bevisen bakom PolarCap Systems presenterade för sig. Detta har gett dr Rubio en chans att utvärdera bevisen samt produktens vetenskapliga bakgrund.

Läs mer om PolarCool och den kliniska bevisningen för PolarCap System här.

I ett pressmeddelande uttalade sig PolarCools vd Erik Andersson om detta viktiga steg framåt för bolaget:

»Att vi ni fått en konkret förfrågan från ett franskt rugbylag att börja använda PolarCap-systemet innebär att vi har tagit ett viktigt steg mot att etablera oss på en ny marknad. Vår erfarenhet är att de som redan har börjat använda PolarCap System ser en klar nytta och vill fortsätta med behandlingen. Att Stade Français och deras läkare, Dr Elliot Rubio, också kommer att presentera behandlingen för andra klubbar är också en viktig del av avtalet, vilket är av stort värde för företaget.«

Stade Français medicinska chef, dr Elliot Rubio, gav också en kommentar i ett nyligen publicerat pressmeddelande:

»Jag är tacksam över att Stade Français, som den första rugbyorganisationen i Frankrike, kan börja tillhandahålla PolarCap System till våra spelare. Vi välkomnar PolarCap System som ett nytt verktyg för akut behandling av hjärnskakningar och är övertygade om att vi därmed kan erbjuda förbättrad medicinsk vård för våra spelare

Marknadsföringsstrategin ger resultat

Enligt PolarCool kommer avtalet med Stade Français som ett resultat av bolagets marknadsföringsstrategi, som delvis består av att använda representanter, t.ex. f.d. professionella idrottare, som tror på PolarCools koncept, på olika potentiella marknader.

Det aktuella avtalet undertecknades genom Jamie Baches försorg, MSc Marketing, en före detta elitrugbyspelare från Storbritannien som har ett brett kontaktnät inom europeisk rugby. Bache är också bolagets representant för rugby i Storbritannien, där diskussioner pågår om att introducera PolarCap-systemet. Han har också arbetat som Sports Marketing Account Manager för Umbro, vilket innebär att han har ett brett nätverk, förutom inom rugby, även inom brittisk fotboll.

BioStock kommer att fortsätta följa PolarCool och dess fortsatta satsning på att etablera PolarCap-systemet på nya marknader.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev