Home Nyheter Schweiziskt genombrott för PolarCool

Schweiziskt genombrott för PolarCool

Schweiziskt genombrott för PolarCool
Schweiziskt genombrott för PolarCool

Schweiziskt genombrott för PolarCool

19 oktober, 2021

På senare tid har allt större internationell uppmärksamhet riktats mot PolarCap System, PolarCools kylmetod för behandling av hjärnskakningar. Förra månaden landade bolaget ett avtal med det franska rugbylaget Stade Français, och i veckan undertecknades ett tvåårigt kommersiellt avtal med det schweiziska ishockeylaget HC Davos.

Svenska PolarCool är allt mer väletablerat i Sverige. På hemmaplan används nämligen bolagets medicintekniska kylapparat för behandling av hjärnskakningar, PolarCap System, av topplag i ett antal professionella idrottsligor, bland annat SHL. Läs mer här.

Satsar mot internationella marknader

Nu satsar bolaget på att även etablera produkten på marknader utanför Sverige. För att nå sitt mål kommer bolaget att tillämpa en rigorös marknadsföringsstrategi som delvis bygger på att anlita s.k. bolagsrepresentanter.  Dessa kan t.ex. vara f.d. professionella idrottare som tror på PolarCools koncept och som propagerar för det på olika potentiella marknader.

Ett exempel på hur strategin kan fungera kom förra månaden genom den tidigare elitrugbyspelaren Jamie Bache,som dessutom har en masterexamen i marknadsföring. Hans arbete resulterade nämligen i ett avtal mellan PolarCool och Stade Français, en av toppklubbarna i den franska rugbyligan. Inledningsvis kommer laget att utvärdera produkten under sex veckor, innan de eventuellt undertecknar ett långsiktigt kommersiellt avtal. Härigenom hoppas bolaget initiera en etablering av PolarCap i Frankrike.

Läs mer om avtalet här.

Avtal i Schweiz

Ett bra exempel på hur en inledande utvärderingsperiod kan leda till ett långsiktigt kommersiellt avtal är PolarCools samarbete med HC Davos, ett av de bästa ishockeylagen i Schweiz.

Igår kom beskedet att HC Davos nu väljer att fortsätta använda PolarCools produkt under en tvåårsperiod. Detta efter att laget först fått prova PolarCap System under en likvärdig utvärderingsperiod samt att bolaget publicerat starka bevis i en slutrapport från en 5-årig klinisk studie som PolarCool utfört i samarbete med SHL.

Avtalet innebär att det schweiziska laget kommer att använda enheten med stöd av ett schweiziskt försäkringsbolag. Enligt PolarCool är det av intresse att bearbeta försäkringsupplägg i olika former. Detta då ett minskat antal frånvarodagar för idrottare med PolarCool System inte bara är positivt för klubbarna och idrottarna, utan även är gynnsamt för försäkringsbolagen.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterade nyheten i ett pressmeddelande:

»Avtalet är ett genombrott på den schweiziska marknaden. Upplägget med HC Davos är intressant då det innebär att parterna ser ett medicinskt och ekonomiskt värde i att använda PolarCap System för behandlingen av hjärnskakningar.«

I samma pressmeddelande gav även HC Davos läkare dr Walter Kistler en kommentar:

»Vi är mycket glada att med denna terapi effektivt kunna behandla ishockeyspelare, så att de kan återgå till rinken snabbare, och också skydda dem från möjliga långsiktiga konsekvenser.«

Då den schweiziska ligan, National League A (NLA), består av totalt tolv lag kan det nya avtalet bana väg för fler samarbeten med andra klubbar i landet.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev