Home Nyheter PolarCool gör entré i Premier League

PolarCool gör entré i Premier League

PolarCool gör entré i Premier League

PolarCool gör entré i Premier League

18 november, 2021

PolarCools hjärnkylningssystem för behandling av hjärnskakning, PolarCap System, fortsätter att göra intåg på nya marknader. Den här veckan meddelade det svenska medicinteknikbolaget att man ingått ett utvärderingsavtal med den engelska Premier League-klubben Leeds United. Därmed har man nu fått in en fot i den mest erkända sportligan i världen.

De senaste månaderna har Lundabaserade PolarCool lyckats sätta sin flagga på flera nya europeiska marknader med målet att få in hjärnkylningssystemet PolarCap System i ett brett segment av sporter och ligor. På hemmaplan har medicinteknikbolaget tecknat avtal med topplag i både SHL och HockeyAllsvenskan, samtidigt som man tillhandahåller systemet till de svenska herrlandslagen i såväl handboll som amerikansk fotboll.

Bolaget har även gjort framsteg på bortaplan genom etablering i Schweiz och Frankrike, där man bland annat fått draghjälp från lokal rugbymedia. Läs mer här.

Utvärderingsavtal med Premier League-lag

Samtliga PolarCools hittillsvarande avtal har tecknats med lag som är aktiva i toppligorna för deras respektive sport. Det senaste avtalet i raden slår nog ändå högst då det tecknats med ett lag i den mest erkända ligan inom sportvärlden – engelska Premier League.

PolarCool har tecknat ett 6-månaders avtal med Leeds United och laget kommer att utvärdera PolarCap från 1 januari till 31 maj 2022. Målet är att man därefter ska teckna ett kommersiellt avtal. Affären möjliggjordes av PolarCools etablerade kontakt med Rishi Dhand och Robert Price, som är Club Doctor respektive Head of Medical Services hos Leeds United. Båda har utvärderat och godkänt den vetenskapliga grunden för, och de kliniska bevisen kring, PolarCap-systemet.

PolarCools vd Erik Andersson kommenterade beskedet:

»Bolagets första avtal i Premier League är onekligen ytterligare en viktig milstolpe för PolarCool. Vår förhoppning är att detta ska starta ett liknande uppsving på denna marknad som skedde i fransk rugby tidigare i höst. Uppmärksamheten kring huvudskador inom fotboll har ökat efter UEFA:s kampanj om hjärnskakning, och problemet aktualiserades även under Euro 2020 i somras.«

En av de största sportmarknaderna

Avtalet med Leeds United ger PolarCool försmak på både en ny marknad och ett nytt land. Enligt Britishcouncil.org lockar Premier League en TV-publik på nästan 5 miljarder människor i mer än 200 länder, vilket gör det till en av de mest populära sportligorna i världen. Populariteten uppmuntrar till högsta möjliga spelarsäkerhet, vilket i sin tur utgör en betydande möjlighet för fortsatt expansion för PolarCool.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev