Home Nyheter DexTech Medical fyller kassan efter övertecknad emission

DexTech Medical fyller kassan efter övertecknad emission

DexTech Medical fyller kassan efter övertecknad emission

18 oktober, 2016

Idag avslöjades utfallet av DexTech Medicals företrädesemission som genomförts i syfte att ta in högst cirka 15,3 MSEK. Teckningsgraden uppgick enligt ett pressmeddelande till cirka 138 procent, inkluderat teckningsåtagare. Inga garanter tilldelades aktier. DexTech fyller i och med detta kassan med cirka 14,6 MSEK efter emissionskostnader.
566 044 aktier av 590 113 st vilket motsvarar ca 96 procent av emissionsvolymen tilldelas tecknare med stöd av företrädesrätt. Ett sextiotal nya aktieägare tillförs också bolagets aktiebok efter emissionen, där även allmänheten hade möjlighet att delta.
– Jag är mycket tacksam över utfallet i nyemissionen då vi nu har kapital för att slutföra den pågående internationella kliniska fas IIb-studien med vår huvudkandidat OsteoDex. Vi har en stark tro på bolagets potential och jag vill än en gång tacka alla som visat sitt intresse, säger DexTechs medgrundare och vd Anders R Holmberg i en kommentar.
Det totala antalet aktier i DexTech kommer efter emissionen att uppgå till 14 752 833 stycken och aktiekapitalet till 663 877,485 SEK. Handel med BTA (Betalda Tecknade Aktier) sker på AktieTorget fram till dess att Bolagsverket har registrerat nyemissionen, vilket beräknas ske under första halvan av november 2016.
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.


biostockappenFå fler nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp
 


Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev