Home Nyheter Följ årets sista BioStock Live i direktsändning

Följ årets sista BioStock Live i direktsändning

Följ årets sista BioStock Live i direktsändning

3 december, 2019

Tiden går fort och det är redan dags för 2019 års sista BioStock Live! Dagens event går av stapeln i Stockholm och bjuder på presentationer från sex spännande life science bolag vars verksamheter täcker allt från cancer till ögonsjukdomar. 
Först ut var emissionsaktuella SenzaGen vars kapitalrunda avslutas den 6 december. Bolaget utvecklar och säljer tester som gör det möjligt att ersätta djurförsök med in vitro tester, d.v.s. tester i provrör. SenzaGens finansiella mål är att nå break-even 2022 och därför genomförs nu riktad emission samt en företrädesemission som inbringar cirka 106 Mkr.
Därefter följde en presentation från diagnostikbolaget AroCell som fokuserar på monitorering av patienter som lider av blodcancer, bröstcancer och andra solida tumörer. Bolagets produkt AroCell TK 210 ELISA används för att mäta koncentrationen av proteinet tymidinkinas 1 i blodet och hjälper på så sätt kliniker att fatta beslut relaterat till behandlingseffekt inom flera cancerindikationer.
Dagens tredje presentation stod Huddingebaserade Sprint Bioscience för. Bolagets affärsmodell går ut på att identifiera, starta och driva projekt för läkemedelsutveckling för att sedan utlicensiera dessa i preklinisk fas till den globala läkemedelsindustrin. Projektportföljen består av flertalet cancerprojekt och ett projekt mot NASH (fettlever) och man driver idag två projekt i egen regi, i tillägg till två som utvecklas under befintliga partnerskap.
Nästa bolag som intog scenen var Redwood Pharma som utvecklar nya ögonläkemedel inom områden med stora behov och vars ledande produkt är en ny behandling för kroniskt torra ögon, ett tillstånd som främst drabbar kvinnor efter klimakteriet.
Den näst sista presentationen kom ifrån onoterade ImmuneBiotech som utvecklar behandlingar baserade på probiotiska mjölksyrebakterier. Bolagets första produkt, GutMagnific, är riktad mot IBS men bolaget undersöker även dess potential för kroniskt trötthetssyndrom.
Dagens program avslutades av medicinteknikbolaget OssDsign. Bolaget, som är ett av Karolinska Developments portföljbolag, utvecklar och tillverkar regenerativa implantat för förbättrat behandlingsresultat och läkning av bendefekter vid skall- och ansiktsrekonstruktioner.
Eventet arrangerades i samarbete med Nyhetsbyrån Direkt i centrala Stockholm och bolagens presentationer samt intervjuer med bolagens representanter kan ses genom att klicka på respektive bolagsnamn ovan.
 
SCHEMA & TIDER
10:00………BioStocks vd Jonas Söderström hälsar välkomna (start livesändning)
10:05………SenzaGen (Axel Sjöblad, vd)
10:25………Arocell (Michael Brobjer, vd)
10:45………Sprint Bioscience (Jessica Martinsson, vd)
11:05………Paus
11:20………Redwood Pharma (Martin Vidaeus, vd)
11:40………ImmuneBiotech (Shahram Lavasani, vd)
12:00………OssDsign (Henrik Hjort, marketing director)
Presentationerna kan komma att hållas på engelska.
Vill du ha inbjudningar till kommande event? Anmäl dig nedan!

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev