Home Nyheter BioStock Live: Redwood Pharma ser blockbusterpotential i sin kandidat

BioStock Live: Redwood Pharma ser blockbusterpotential i sin kandidat

BioStock Live: Redwood Pharma ser blockbusterpotential i sin kandidat

5 december, 2019

I tisdags var det dags för årets sista BioStock Live och ett av de sex bolag som deltog var Stockholmsbaserade Redwood Pharma. Bolaget, som presenterades av vd Martin Vidaeus, utvecklar ögonläkemedel för indikationer som uppvisar stora medicinska behov med drug delivery-plattformen IntelliGel. Huvudkandidaten RP101 är en ny behandling för kroniskt torra ögon, ett tillstånd som främst drabbar kvinnor efter klimakteriet. Nyligen färdigbehandlades den sista patienten i en kliniska fas II-studie med RP101 och bolaget räknar med att kunna presentera topline-resultat under första kvartalet 2020. Hör vd Martin Vidaeus berätta mer om detta och RP101s blockbusterpotential i presentationen samt intervjun nedan.
Se bolagspresentationen med Redwood Pharmas vd Martin Vidaeus nedan.

YouTube video

Se Martin Vidaeus intervjuas av BioStocks analytiker Linus Flink Elmfors nedan.
YouTube video

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev