Home Nyhetssvepet Morgonens nyhetssvep: måndag 28 november 2016

Morgonens nyhetssvep: måndag 28 november 2016

Nyhetssvepet måndag 26 februari

Morgonens nyhetssvep: måndag 28 november 2016

28 november, 2016

Ett redaktionellt urval från morgonens nyheter inom svensk Life Science.

Idag inleddes handeln i Xvivo Perfusion på Nasdaq Stockholm. Läs mer: xvivoperfusion.com
AktieTorget handelsstoppar MediRox AB. Läs mer: på Aktietorget.
CombiGenes nytillträdde vd, Jan Nilsson, utnyttjar ett erbjudande att köpa optioner inom ramen för det optionsprogram som beslutades av Årsstämman 4 april 2016. Jan Nilsson förvärvar 60 000 optioner från optionsprogrammet, vilket är 100 % av erbjudandet. I tillägg till förvärvet från optionsprogrammet förvärvar Jan Nilsson ytterligare 60 000 optioner från sin företrädare som vd. Läs mer: combigene.com
Medivir meddelar idag att Janssen Research & Development, LLC., en del av Janssen Pharmaceutical Companies inom Johnson & Johnson, har påbörjat en öppen fas IIb-studie av kombinationsbehandling med simeprevir, odalasvir och AL-335 (JNJ-4178) hos behandlingsnaiva och behandlingserfarna patienter med kronisk hepatit C-infektion utan cirros. Denna globala multicenterstudie ingår i Janssens globala utvecklingsprogram för JNJ-4178 och omfattar kliniska prövningscentra i Nordamerika, Europa och Asien. Läs mer: medivir.se
RhoVac har bett professor Anne Ridley, King’s College London, att för bolagets räkning summera den information som idag finns om proteinet RhoC. Läs mer här.
Moberg Pharma erhåller obligationsinnehavares godkännande avseende ökad flexibilitet för förvärvsfinansiering. Det icke-säkerställda obligationslånet förfaller 2021 och omfattar maximalt 600 000 000 kronor. Läs mer: mobergpharma.se
SyntheticMR introducerar REMyDI, automatisk kvantifiering av myelin i hjärnan. Att kunna kvantifiera myelin möjliggör för läkaren att följa myeliniseringsprocessen i hjärnan hos barn samt nedbrytning av myelin i samband med neurodegenerativa sjukdomar hos vuxna. REMyDI är en unik funktion i SyMRI från SyntheticMR. Läs mer: syntheticmr.com
SynAct Pharma bedriver genom det helägda danska dotterbolaget SynAct Pharma ApS forskning och utveckling inom behandling av psoriasisartrit. För att stärka kompetensen i bolaget ytterligare inför en planerad klinisk fas 1-studie har SynAct engagerat Dr. Thierry Duvauchelle, MD, som Chief Medical Officer (CMO) med ansvar för den kliniska utvecklingen av läkemedelskandidaten AP1189. Läs mer: synactpharma.se
RhoVac hoppas få godkännande att starta fas I/II-studie före jul. RhoVacs vd Anders Ljungqvist presenterade bolaget vid Stora Aktiedagen i Stockholm som arrangerades av Aktiespararna på måndagen. Bolagets huvudfokus är utveckling av ett immunterapeutiskt läkemedel, en ny behandling av metastaserande cancer. Läkemedlet samarbetar med kroppens immunförsvar och är riktat mot proteinet RhoC som är överuttryckt i alla metastaserande cancerceller. Läs mer här.
Emotra: European Commission Horizon 2020-ansökan avslagen. Emotras ansökan om cirka 3 MEUR som syftade till att finansiera dels EUDOR-Y, en klinisk multicenterstudie för ungdomar och dels framtagningen av EDOR Interconnect och vidareutveckling av hård- och mjukvaran, avslogs av European Commission. Bolagets internationella samarbetspartner avser att lämna in en omarbetad ansökan, så snart det är möjligt. Läs mer: emotra.se
QuickCool: Styrelse och ledning ingår förlängd lock-up och tecknar units för totalt 1,95 MSEK i emissionen. Läs mer: quickcool.se
ProstaLund: Offentliggörande av memorandum samt inledning av teckningstiden. Läs mer: prostalund.com
Kontigo Care: Delårsrapport för perioden 1 juli 2016 till 30 september 2016. Läs mer: kontigocare.com
Vinnare i morgonhandeln: Respiratorius +15,04%, Vicore Pharma +10,17%, AlphaHelix +6,67%, Orexo +6,54%, QuickCool +6,22%, WntResearch +5,18%
Förlorare i morgonhandeln: Glycorex Transplantation -6,79%, Obducat -6,67%, Oncology Venture -6,25%, Alligator Bioscience -5,95%, RLS Global -5,76%, Ortivus -5,17%
Webbenkät på Twitter
Nyligen gjorde BioStock en snabbundersökning bland våra följare på Twitter. Frågan vi ställde var: Hur tror du att Biostock-sektorn utvecklas de närmaste 6 månaderna i jämförelse med OMX index? Bland de 93 svar som inkom under den dag undersökningen låg ute, fördelades svaren enligt följande:

67% Betydligt bättre
15% Betydligt sämre
18% I linje med OMX index

BioStocks nya analysrapport Life Science trends in Sweden 2015-2016

Hur ser trenden och finansieringsutvecklingen ut för mindre bolag inom bioteknik, medicinteknik och läkemedelsutveckling? Hur många bolag i sektorn har börsnoterats och vilken värdeutveckling fick de? Vilka bolag gjorde nyemissioner och hur många blev övertecknade? Detta är bara några intressanta frågor som BioStocks nya analysrapport Life Science trends in Sweden 2015-2016 ger svar på, tillsammans med värdefulla insikter för investerare och andra som vill få fördjupade kunskaper om denna spännande och enormt expansiva framtidsbransch.
Branschanalys med fokus på Life Science
Vi lanserar nu BioStocks första oberoende branschanalys av den svenska Life Science-sektorn: Life Science trends in Sweden 2015-2016. Denna inledande analysrapport, som sammanställts av BioStocks analyspartner Monocl Strategy Services, fokuserar huvudsakligen på trender och utveckling avseende IPO/börsnoteringar, emissioner och finansieringsutveckling bland svenska Life Science-bolag noterade på AktieTorget och Nasdaq First North, och ger en översikt över den aktivitet som skett bland småbolagen i sektorn under den intensiva perioden 2015-Q1:2016.

Få tillgång till denna och kommande analysrapporter

Genom att ange namn och e-postadress nedan får du direkt tillgång till att läsa och ladda hem den aktuella analysrapporten, och säkerställer samtidigt att du får ta del av kommande branschanalyser från BioStock först av alla.
[et_bloom_locked optin_id=”optin_5″]
Klicka här för att läsa rapporten direkt på skärmen.
Klicka här för att ladda hem rapporten för utskrift.
Språket i rapporten är engelska.
[/et_bloom_locked]
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.


biostockappenFå alla nyheter och analyser direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!
appstoreknappgoogleplayknapp

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev