Home Nyheter Cellaviva ställer in nyemission p.g.a. lågt deltagande

Cellaviva ställer in nyemission p.g.a. lågt deltagande

Cellaviva ställer in nyemission p.g.a. lågt deltagande

3 juni, 2016

Sveriges första privata biobank Cellaviva, som erbjuder privatpersoner möjlighet att samla in och förvara stamceller från navelsträngsblod, ställer in den nyemission som var planerad att genomföras under maj månad. Kapitalet från emissionen skulle framför allt användas till marknadsföring och försäljning. Nu meddelar dock Cellaviva att emissionen har dragits tillbaka.

Som anledningen till tillbakadragandet av emissionen anges att intresset för att delta i emissionen varit för lågt. Villkoret för att genomföra emissionen var att den skulle tecknas till ett värde om minst 10,7 miljoner kronor. Detta trots att bl.a. Cellavivas huvudägare Diamyd Medical, med ett ägande i bolaget som idag motsvarar cirka 13,5 miljoner kronor, hade förbundit sig att satsa 2,7 miljoner kronor i emissionen. Diamyd Medical har idag skickat ut ett pressmeddelande där man anger att en nedskrivning av det bokförda värdet kan komma att krävas.
Hur beskedet om den inställda emissionen påverkar Cellavivas planer för expansion i Sverige och till andra nordiska länder samt planerna på börsnotering är i dagsläget inte känt.
Biostock har i en analys av Cellaviva konstaterat att trenden går mot att allt fler stamceller hämtas från navelsträngsprovet och att navelsträngsblod kan användas som komplement till dagens benmärgstransplantationer. Det har också lett till ett flertal uppmärksammade uppköpsaffärer inom fältet. Förra sommaren köptes till exempel den äldsta biobanken för navelsträngsprover, Cord Blood Registry, upp av det amerikanska läkemedelsbolaget AMAG Pharmaceuticals för 700 miljoner amerikanska dollar. I Europa är holländska Cryosave den största privata biobanken. Bolaget omsatte nästan 28 miljoner euro år 2014.
Som BioStock tidigare rapporterat om, är konkurrensen om investerarnas kapital just nu knivskarp, med en mängd nyemissioner och bolag inom life science-sektorn som har eller planerar att börsnoteras under våren och början av sommaren.
BioStocks analys av Cellaviva går att läsa i sin helhet här.

biostockappenFå analyser och nyheter direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!

appstoreknapp
googleplayknapp


 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev