Home Nyheter FluoGuide presenterar i BioStock-studion

FluoGuide presenterar i BioStock-studion

FluoGuide presenterar i BioStock-studion

23 april, 2020

Danska FluoGuide besöker idag BioStocks studio på Medicon Village i Lund för att presentera bolaget och ge en uppdatering kring utvecklingen av sin produkt FG001, som används för att göra cancertumörer självlysande vid kirurgi – och därmed öka säkerheten och förbättra utfallet av operationerna. Presentationen kommer att publiceras på biostock.se under eftermiddagen.
Av 15 miljoner cancerpatienter globalt varje år beräknas cirka 80 procent behöva genomgå kirurgi som en del av behandlingen. Dessvärre är det inte ovanligt att cancern återkommer efter operation, på grund av att alla tumörceller inte kunnat avlägnas. Detta sker i ungefär hälften av fallen och är något som danska FluoGuide vill ändra på.
Bolaget har utvecklat en produkt som kan effektivisera och optimera utfallet av kirurgisk behandling och därmed öka sannolikheten för att uppnå en botande effekt av canceroperationerna.
Koncept för intelligent surgical targeting vid canceroperationer
FluoGuides produkt FG001 injiceras i samband med operationen och har en målinriktad effekt som gör tumören fluorescerande (självlysande), vilket gör den lättare att särskilja från den friska omgivande vävnaden och därmed möjliggör en förbättrad kirurgisk precision och ökar kirurgens chanser att helt avlägsna tumörcellerna.
Förbättrad kirurgisk precision ger inte enbart minskat patientlidande, utan även viktiga tidsvinster och ökad effektivitet vilket kan sänka kostnaderna för sjukvården och därmed även gynna samhället i stort.
Planerar klinisk studie i hjärntumörer
FluoGuide noterades på danska Spotlight Stock Market i maj 2019 och planerar under 2020 att genomföra en klinisk fas I/IIa-studie, en s.k. proof-of-concept-studie, för att påvisa effekten av FG001 hos patienter med glioblastom, en aggressiv form av hjärntumör.
FluoGuide kommer att presenteras av Morten Albrechtsen, CEO och Andreas Kjaer, CSO.

Morten Albrechtsen, CEO
Andreas Kjaer, CSO

YouTube video

Om FluoGuide
Handelsplats: Spotlight Stock Market
Kortnamn: FLUO
Antal aktier: 9 455 268 (Källa: FluoGuide)
Börsvärde: 88,69 MDKK (21 april 2020)
VD: Morten Albrechtsen
Styrelseordförande: Arne Ferstad
Läs mer om bolaget här
För att få information om och inbjudningar till kommande event och bolagspresentationer, prenumerera på våra nyhetsbrev.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev