Home Nyheter Cereno Scientific knyter ytterligare internationellt toppnamn till sin Scientific Advisory Board

Cereno Scientific knyter ytterligare internationellt toppnamn till sin Scientific Advisory Board

Cereno Scientific knyter ytterligare internationellt toppnamn till sin Scientific Advisory Board

18 mars, 2019

Förra veckan inrättade Cereno Scientific en Scientific Advisory Board där Dr Bertram Pitt, professor emeritus i medicin vid University of Michigan School of Medicine, utsågs till första medlem och ordförande. Idag offentliggör bolaget att man lyckats värva ännu en tungviktare i Gordon H Williams, professor i medicin vid Harvard Medical School.
Mars månad har varit en nyhetstät tid för Cereno Scientific som inledde med att avsluta sitt konvertibellånsavtal med European High Growth Opportunities Securitization Fund. Som ersättning ska bolaget hitta andra finansieringslösningar för att ta sin huvudkandidat CS1 genom klinisk fas II, för vilket förberedelserna är i full gång och studieansökan ska lämnas in innan sommaren.
Kort därefter valde bolaget att återbetala 2,6 Mkr av ett utstående konvertibellån till fonden istället för att låta lånebeloppet konverteras till aktier. Det återbetalda beloppet motsvarade 50 procent av det utestående konvertibellånet, medan lån om 2,6 Mkr återstår.

Breddar både patentportfölj och pipeline

Cereno Scientific har även breddat sin IP-portfölj då man nyligen erhöll ett nytt patent för användning av CS1 i Australien. Därmed fortsätter bolaget att kratta manegen för en framtida marknadsentré för sin primära läkemedelskandidat.
Förra veckan offentliggjorde bolaget dessutom att man förvärvat en läkemedelssubstans från Emeriti Bio. Tillskottet av läkemedelskandidaten EB014, som befinner sig i preklinisk utveckling, öppnar för ett bredare kardiovaskulärt indikationsfönster för Cereno Scientific.

Grundar Scientific Advisory Board med två internationella toppnamn

Som ett led i detta intensifierade fokus på vidareutveckling av bolagets portfölj har man också inrättat en Scientific Advisory Board (SAB).
I förra veckan blev det känt att rådets första medlem, tillika dess ordförande, blev Dr Bertram Pitt, professor emeritus i medicin vid University of Michigan School of Medicine i Ann Arbor, USA. Med över 750 vetenskapliga artiklar på sitt CV och flera Life Time Achievement Awards från högt aktade organisationer kommer Dr Pitt att tillföra världsledande expertis, klinisk erfarenhet och ett starkt globalt nätverk till bolaget.

Tillskott från Harvard Medical School

Idag har Cereno Scientific offentliggjort nästa toppnamn att sluta sig till bolagets nyinrättade SAB – Gordon H Williams, som sedan 1981 är professor i medicin vid Harvard Medical School. Williams är läkare inom endokrinologi och hans forskning har fokuserat på de genetiska aspekterna av sjukdomar inom kardiovaskulär endokrinologi, diabetes och metabolism.
Gordon H Williams står bakom över 500 vetenskapliga publikationer och han har erhållit ett flertal priser och utmärkelser för sina vetenskapliga och medicinska bedrifter, däribland Clinical Research-priset utdelat av American Heart Association.

Egen forskargrupp vid Harvard

Dr Gordon H Williams, Harvard Medical School

Till vardags leder Dr Williams en forskargrupp vid Brigham and Women’s Hospital, en filial till Harvard Medical School. Forskargruppen har två huvudsyften där det första är att identifiera den genetiska förklaringen till hur endokrina faktorer är förknippade med kardiovaskulär risk vid högt blodtryck och diabetes. Forskningen fokuserar på att utvärdera hormoner som kan modifiera vaskulär kontraktilitet och/eller salthantering.
Det andra huvudmålet är att studera vilken roll hormonet aldosteron har vid uppkomsten av kardiovaskulär sjukdom på molekylär, cellulär, organ och klinisk nivå. Tidigare studier tyder på att abnorma nivåer av aldosteron kan inducera mikrovaskulär ischemi, trombos, fibros och inflammatoriska reaktioner.

Huvudman för flera kliniska studier

Under sina yrkesverksamma år har Dr Williams tillskansat sig gedigen erfarenhet som ansvarig forskare (Principal Investigator) i ett flertal kliniska studier.
Cereno Scientifics vd Sten R Sörensen kommenterade utnämningen av Gordon H Williams till medlem i bolagets SAB i ett pressmeddelande:
– Vi fortsätter stärka vårt kunnande och globala nätverk med ytterligare en strategiskt viktig rekrytering. Jag vill hälsa Gordon H Williams varmt välkommen till vårt Scientific Advisory Board och ser fram emot att ta del av hans inflytande inom det kardiovaskulära segmentet.
Läs även:

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev