Home Nyheter Bioteknikfonder går mot ljusare tider

Bioteknikfonder går mot ljusare tider

Bioteknikfonder går mot ljusare tider

4 juni, 2016

Bioteknikfonder har tillhört den lite tristare kategorin investeringar under ett antal månader, men kräftgången tycks nu åtminstone tillfälligt vara över. Bland de femton bäst presterande fonderna finns bland andra Rhenman Healthcare.
Tre bioteknikfonder har letat sig upp bland de 15 främsta den senaste månaden, där Franklin Biotechnology har ökat mest med 9,8 procent. På femton-i-topp-listan återfinns även Rhenman Healthcare som har ökat med 8,2 procent. Detta konstaterar Privata affärer i en artikel.
– Min gissning är att den här trenden fortsätter kanske i tre år efter presidentvalet i höst, säger Henrik Rhenman, förvaltare av Rhenman Healthcare till Privata affärer.
Henrik Rhenman menar att orsaken till den svaga inledningen på året för bioteknikbranschen var diskussionen om prissättningen på läkemedel i USA som blev en valfråga för presidentkandidaterna.
– Det gjorde att folk blev försiktiga, successivt har folk förstått att det här inte är en jättestor fråga. Läkemedlens andel av sjukvårdskostnaderna i USA har varit konstant runt 12 procent under det senaste två decennierna.
Framtiden för bioteknik ser ljus ut konstaterar Rhenman, inte minst för att det just nu är hög produktivitet i forskningen.
– Jag tror att det under mellanvalsperioden blir en bra marknad för hälso- och sjukvård.
Om Rhenman Healthcare
Rhenman Healthcare Equity L/S är en global hedgefond som återfinns i SEB Fund Services S.A. i Luxembourgs fondparaply med Rhenman & Partners Asset Management AB som portföljförvaltare. Fonden utgörs till en tredjedel av bioteknikbolag. Det övriga innehållet är läkemedel, sjukvård och medicinsk teknik.
Rhenman Healthcare utnämndes till 2014 års bästa aktiehedgefond och 2014 års bästa värdeutveckling bland samtliga hedgefonder vid Nordic Hedge Award. Året därpå erhöll man pris som bästa hedgefond med kapital under 500 miljoner dollar vid Euro Hedge Awards i London.
Fotnot: Under 2013 deltog fonden Rhenman Healthcare i en riktad emission i läkemedelsbolaget NeuroVive Pharmaceutical.


biostockappenFå analyser och nyheter direkt i mobilen med BioStocks mobilapp!

appstoreknapp
googleplayknapp


 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev