Home Event Direktsänt BioStock Live med Aptahem, Xintela, Cereno Scientific, Follicum och FluoGuide

Direktsänt BioStock Live med Aptahem, Xintela, Cereno Scientific, Follicum och FluoGuide

Direktsänt BioStock Live med Aptahem, Xintela, Cereno Scientific, Follicum och FluoGuide

15 oktober, 2020

Idag torsdag 15 oktober kl 10:00 går ytterligare ett direktsänt BioStock Live av stapeln ifrån studion på Medicon Village i Lund, denna gång med kan du se och lyssna till bolagspresentationer och efterföljande intervjuer med fem intressanta life science-bolag: Aptahem, Xintela, Cereno Scientific, Follicum och FluoGuide. 
Aptahem utvecklar aptamerbaserade läkemedel för behandling av akuta livshotande tillstånd där koagulation och inflammation samverkar i sjukdomsprocessen. Malmöbolagets primära läkemedelskandidat Apta-1 utvecklas som ett akutläkemedel mot sepsis. Under sommaren meddelade Aptahem dessutom att man ingått samarbete gällande en preklinisk utvärdering av kandidatens möjlighet att behandla Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS), ett allvarligt tillstånd förknippat med akut andningssvårigheter som t.ex. kan drabba patienter som infekterats av Covid-19. Just nu genomför Aptahem en företrädesemission som vid fullteckning tillför bolaget initialt cirka 32,3 Mkr före emissionskostnader. Läs mer.
Xintela är ett biomedicinbolag vars verksamhet fokuserar på cellterapi och onkologi. Lundabolagets forskning och utveckling baseras på en patentskyddad markörteknologi med primärt fokus på att utveckla en stamcellsbaserad behandling för artros, samt målsökande antikroppar för behandling av vissa aggressiva tumörer som hjärntumören glioblastom och trippelnegativ bröstcancer. Under 2020 inleddes även en preklinisk studie inom behandling av ARDS hos Covid-19-patienter med bolagets stamceller i samarbete med avdelningen för thoraxkirurgi vid Skånes universitetssjukhus i Lund. Läs mer.
Cereno Scientific är verksamma inom området kardiovaskulära sjukdomar. Bolagets ledande kandidat är CS1 som man i september presenterade en ny klinisk strategi för. Denna strategi innebär att Cereno Scientific i första hand kommer att inrikta CS1 mot pulmonell arteriell hypertension, PAH. Beslutet har tagits i enlighet med den orphan drug-status som FDA tilldelade bolaget i våras och de råd som den kommersiella och vetenskapliga expertisen som bolaget har knutit till sig har gett. Utöver detta har bolaget nyligen stärkt kassan genom en riktad emission om 60 Mkr. Läs mer.
Follicum utvecklar läkemedel baserade på peptider, en typ av läkemedel som karaktäriseras av en god säkerhetsprofil då de ofta baseras på kroppsegna ämnen och bildas av aminosyror. Bolagets verksamhet fokuserar på alopecia (håravfall) med huvudkandidaten FOL-005 samt diabetes med kandidaten FOL-014. Just nu pågår en fas IIa-studie med den topikala formuleringen av FOL-005 där man nu har inkluderat samtliga patienter. Läs mer.
Danska FluoGuide utvecklar produkten FG001 för att förbättra vården av cancerpatienter genom att öka säkerheten och förbättra utfallet av operationerna. FG001 injiceras i samband med operationen och har en målinriktad effekt som gör tumören fluorescerande. Detta underlättar för kirurgerna att särskilja tumören från den friska omgivande vävnaden, vilket ökar chanserna att avlägsna alla cancerceller. Så sent som förra månaden erhöll bolaget godkännande från det danska läkemedelsverket att påbörja en klinisk fas I/II-studie med FG001 i cancerpatienter. Läs mer.
FÖLJ LIVESÄNDNINGEN HÄR
PROGRAM
Datum: Torsdag 15 oktober
Tid: Livesändningen startar kl 10:00
Plats: Digitalt event, följ sändningen här.
STÄLL DINA FRÅGOR TILL BOLAGEN
Vi välkomnar dig som investerare att skicka in dina frågor till bolagen till: [email protected]. Skriv gärna “BioStock Live” i ämnesraden, inkomna frågor besvaras i möjligaste mån i de efterföljande intervjuerna med bolagen.
ÖVRIG INFO
Tillsvidare har vi på BioStock valt att anpassa vår eventverksamhet till den rådande situationen med covid-19 och genomför därför uteslutande digitala versioner av våra populära BioStock Live investerarmöten. Dessa event är kostnadsfria för dig som tittar och går att följa i direktsändning på biostock.se och via vår YouTube-kanal.
Tipsa gärna en vän!
OBS: Presentationer kan komma att hållas på engelska. Förinspelade presentationer kan förekomma med hänsyn till rådande situation.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev