Health & Wealth  
– En podd om investeringar i life science   

Lär känna människorna bakom bolagen. Var kommer engagemanget ifrån? Hur kommer deras insats göra en skillnad för världen? Vad har varit svårast? Kommer produkten ta sig hela vägen till marknad?  

I en serie underhållande och uppriktiga samtal kommer vi närmare ledarna för Skandinaviens viktigaste life science-bolag.  

Verkar det krångligt? Vi lovar att det blir enkelt. 

Carl Borrebaeck – Forskare, Fallskärmsinstruktör & Bolagsbyggare | Health & Wealth 2

Carl Borrebaeck är forskare och prisbelönt serieentreprenör inom bioteknik med en meritlista längre än eftertexterna på en ordinär actionfilm, vilket torde passa en adrenalinjägare som gärna kopplar av med fallskärmshoppning och banracing. Samtalet berör såväl faiblessen för fart som konkreta tips för bolagsbyggare, exempelvis vikten av att planera för exit redan från start och att undvika venture capital in i det längsta.

 

 

Hanna Sjöström sov under skrivbordet hos L’Oréal, nu räddar hon livet på nyfödda | Health & Wealth 1

Hon blev Coca Colas yngsta sverigechef någonsin och sov under skrivbordet på skönhetsföretaget L’Oréal. Nu brinner hon för att rädda de allra sköraste liven med ny teknik. BioStock har tagit pulsen på Hanna Sjöström, vd för Neola Medical.

I premiäravsnittet av BioStocks nya videopodcast Health & Wealth möter Sonja Schwarzenberger medicinteknikbolaget Neola Medicals vd Hanna Sjöström i ett öppenhjärtligt samtal om allt från raketkarriären vid Coca Cola och L’Oréal, drivet och likheterna med Madonna, till varför för tidigt födda barn måste bevakas dygnet runt och vilka affärsmöjligheter och utmaningar man står inför, när målet är att revolutionera neonatalvården med banbrytande svensk teknik och nå en hägrande USA-marknad.

YouTube video

I BioStocks podcast-serie Coffee Break träffar vi ledande företrädare från spännande innovationsbolag som, över en rykande kopp, får berätta om sin bakgrund, sina drivkrafter och sin resa inom life science. I samtalen ryms såväl personliga reflektioner som oväntade anekdoter, blandat med mer djupgående frågor kring utvecklingen, visionerna, utmaningarna och förhoppningarna – helt enkelt olika pusselbitar för att ge dig som investerare – eller branschkollega – en mer komplett bild av de aktuella bolagen och dess frontfigurer.

02 Coffee Break | Pernilla Sandwall, vd WntResearch

Pernilla Sandwall, vd för WntResearch som utvecklar nya cancerläkemedel, gör tillsammans med BioStocks Jonas Söderström en ordentlig djupdykning och samtalar om alltifrån det stora karriärhoppet från ett globalt Big Pharma-bolag till ett litet svenskt innovationsbolag, båtäventyret som höll på att gå snett, partnering och finansiering i en tuff marknad och om vikten av att stoppa dödliga metastaser innan de uppstår.

01 Coffee Break | Einar Pontén, vd Lipum BioStocks podcast Coffee Break gästas av Einar Pontén, vd för det Umeåbaserade bolaget Lipum för ett samtal över en kopp kaffe med Linus Flink Elmfors från BioStock. I dagsläget genomför Lipum en företrädesemission för att kunna slutföra den kliniska fas I-studien med bolagets biologiska läkemedelskandidat SOL-116.