Home Event Direktsänt BioStock Live med Curasight, Toleranzia, LifeClean och GPX Medical

Direktsänt BioStock Live med Curasight, Toleranzia, LifeClean och GPX Medical

Eventkalender

Direktsänt BioStock Live med Curasight, Toleranzia, LifeClean och GPX Medical

8 september, 2020

Idag tisdag 8 september kl 13:00 går ytterligare ett direktsänt BioStock Live av stapeln ifrån studion på Medicon Village i Lund, denna gång med fyra emissionsaktuella bolag. Dagens uppställning består av Curasight, ett bolag vars teknologi siktar på att förbättra cancerdiagnostik och behandling, Toleranzia som är verksamma inom autoimmuna sjukdomar, LifeClean vars ytdesinfektionmedel avdödar sporer, svamp, biofilm, bakterier och virus, samt GPX Medical som utvecklat utrustning för lungövervakning av för tidigt födda barn. Se de fyra bolagens presentationer via länken nedan.
Danska Curasight utvecklar teknologi som ska användas inom cancerområdet och just nu testas konceptet i hela åtta kliniska studier. Teknologin baseras på s.k. companion diagnostics och använder sig av en precisionmedicinsk strategi. I pipeline har man det radiofarmaceutiska ”spårämnet” uTRACE  som kan identifiera var i kroppen en tumör sitter och hur aggressiv den är eller kommer bli, samt anti-cancer-radioterapin uTREAT. Curasight genomför nu en emission som ska följas av notering på Spotlight Stock Market. Läs mer.
Curasight presenteras av vd Ulrich Krasilnikoff och CSO Andreas Kjaer.
Göteborgsbaserade Toleranzia arbetar inom området autoimmuna sjukdomar och har framställt en toleransteknologi som gör det möjligt att effektivt utveckla läkemedel mot sådana indikationer. Bolagets huvudkandidat TOL2 utvecklas mot den sällsynta muskelsjukdomen myastenia gravis och under 2020 har Toleranzia även lanserat sitt andra läkemedelsprojekt, TOL3, för behandling av orphan-sjukdomen ANCA vaskulit. Just nu genomför Toleranzia en företrädesemission med teckningsperiod 1 – 15 september.
Toleranzia presenteras av vd Charlotte Fribert.
Svenska LifeClean International AB har sina rötter i forskningssamarbeten med ledande universitetssjukhus som har resulterat i bolagets ytdesinfektionsmedel LifeClean Desinfektion. Produkten är avsedd att användas  på alla typer av ytor och material i bl.a. sjukhus, skolor och restauranger. Förutom att avdöda sporer, svamp, biofilm, bakterier och virus, hindrar ytdesinfektionsmedlet uppkomsten av multiresistens hos mikroorganismer. LifeClean förbereder nu en notering på Nasdaq First North Growth Market och genomför i samband med detta en nyemission. Läs mer.
LifeClean presenteras av vd Thomas Lööw.
Sist ut är Lundabolaget GPX Medical vars medicintekniska produkt NEOLA (NEOnatal Lung Analyser) utvecklas för övervakning av lungaktiviteten hos för tidigt födda barn. Genom att möjliggöra tidigare upptäckt av komplikationer i lungorna hos de prematura barnen ska NEOLA bidra till att minska dödstalen i den här patientgruppen. GPX Medical står nu inför en börsnotering på Nasdaq First North Growth Market och genomför även de en emission, vars teckningsperiod inleddes igår. Läs mer.
GPX Medical presenteras av vd Hanna Sjöström och CTO Sara Bergsten.
Bolagens presentationer direktsändes 8 september och kan även ses i efterhand via länken nedan.

För att få inbjudningar till BioStocks kommande event, prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev