Home Nyheter PHI ökar antalet säljkanaler inom EU

PHI ökar antalet säljkanaler inom EU

PHI ökar antalet säljkanaler inom EU

10 april, 2019

PHI expanderar sitt europeiska distributörsnätverk till Frankrike, Italien och Polen. Detta besked, som kom i måndags, följer på det nyligen uppmärksammade immunologiska teknikutvärderingsavtal som bolaget tecknat med en större aktör inom life science tools-segmentet, samt statistik som visar att bolagets HoloMonitor M4 allt oftare citeras i vetenskapliga artiklar.
Phase Holographic Imagings (PHI) nya distributörer, System-c bioprocess, Aurogene och Labsoft, har utsetts att representera PHI i Frankrike, Italien och Polen. De nya distributörerna kommer att ansvara för försäljning, service och kundrelationer avseende PHI:s samtliga produkter inom respektive marknader. Läs mer om PHI:s marknads­expansion i BioStocks intervju från 1 april med bolagets nya säljchef Mikael Wanland här.

Tre erfarna distributörer

Labsoft har sedan starten 1992 till­handa­hållit forskningsutrustning och instrumentering från ledande tillverkare till kunder över hela Polen. Franska System-c bioprocess har i 20 år erbjudit lösningar och teknik inom cellodling, från screening till produktion. Sist, men inte minst, besitter Aurogene lång erfarenhet av att förenkla laboratoriearbetet för kunder på den italienska marknaden och representerar ett större antal internationellt etablerade leverantörer.

Rivstartade året med både nya och fördjupade samarbeten

HoloMonitor M4
HoloMonitor M4.

PHI och amerikanska BioSpherix Medical tecknade i juni 2018 ett samarbetsavtal i syfte att gemensamt marknadsföra bolagens produkter. BioSpherix utvecklar och marknadsför avancerade hermetiskt förslutna cellinkubatorer för en kontrollerad och optimal cellodlingsmiljö.
PHI:s time-lapse cytometer, HoloMonitior M4, tillhör de fåtal instrument på marknaden som är anpassade för kontinuerlig drift i en cellinkubator. Tillsammans gör bolagens produkter det möjligt för forskare att både odla och analysera levande celler i en för cellerna optimal miljö. I februari ledde det lyckade samarbetet till att parterna valde att utvidga marknadssamarbetet , såsom gemensamma marknadsaktiviteter bl.a. vid mässor, efter en likande teknikutvärdering som nu även genomförs med en betydligt större aktör.

Gemensam presentation vid AACR2019

Nyligen ställde PHI ut HoloMonitor vid årsmötet för American Association for Cancer Research (AACR) just tillsammans med BioSpherix. AACR är den äldsta och största vetenskapliga organisationen i världen som fokuserar på alla aspekter av högkvalitativ cancerforskning och sålunda en potentiell katalysator för bolag som vill presentera ny innovativ teknik för den samlade världseliten inom fältet.

Samarbete inom immunonkologi

En vecka senare var det dags igen, då bolaget kunde meddela att man tecknat ett teknikutvärderingsavtal med en större aktör inom life science tools-segmentet, syftandes till att utvärdera HoloMonitor-tekniken för cellbiologiska tillämpningar med tyngdpunkt på det nobelprisuppmärksammade området immunonkologi.

Ökat genomslag för HoloMonitor M4. Klicka för att förstora

Samarbetspartnern är än så länge inte offentliggjord, men PHI framhåller att det rör sig om ett större bolag med mångmiljardomsättning, tillika en ledande leverantör inom life science tools-segmentet, det vill säga en expert inom instrument, reagenser, förbrukningsartiklar och andra laboratorierelaterade produkter till läkemedelsbolag, universitet och sjukhus.

Ökat antal publikationer som använder PHI:s teknik

I takt med att kunderna fortsätter öka följer det sig naturligt att även antalet publikationer där HoloMonitor omnämns ökar. För närvarande finns fler än 110 vetenskapliga artiklar som hänvisar till HoloMonitor M4, en lista som sannolikt kommer växa ytterligare framöver.
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]
 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev