Home Nyheter PHIs nya säljchef växlar upp den globala expansionen

PHIs nya säljchef växlar upp den globala expansionen

PHIs nya säljchef växlar upp den globala expansionen

1 april, 2019

Med omfattande erfarenheter efter sin tid vid Business Sweden i Sydafrika, som vd inom försvarsindustrin och som exportsäljare inom life science-branschen, är Mikael Wanlands fokus nu att som säljchef på Phase Holographic Imaging (PHI) med ansvar för EMEA och APAC (Europa, Mellanöstern, Afrika, Asien och Stilla havsområdet), ytterligare öka bolagets internationella renommé och försäljning. Mikael Wanland kommer närmast från Serstech AB där han har arbetade som VD och säljchef. För BioStock berättar Wanland mer om varför han sökte sig till bolaget.

»Intresset och insikten om vilka nya möjligheter HoloMonitor ger ökar stadigt både hos våra distributörer och deras slutkunder, cellbiologerna. Det är fantastiskt givande och spännande att introducera banbrytande teknik som förändrar hur en hel bransch tänker och arbetar« — Mikael Wanland, ny säljchef på PHI

Mikael Wanland, ny säljchef på PHI

Berätta om dig själv Mikael
– Efter att ha bott större delen av mitt liv utanför Sverige betraktar jag mig själv som en världsmedborgare. Efter min universitetsexamen i ekonomi i Sydafrika började jag arbeta på Exportrådet i Johannesburg. Exportrådet, eller Business Sweden som det numera heter, var en bra skola som gav mig möjligheten att lära mig olika industrier och de utmaningar som exporterande företag står inför vid utlandsetablering.
Hur hamnade du i life-science-branschen?
– Efter några år på Exportrådet gick flyttlasset till Göteborg där jag började som exportsäljare på Unfors RaySafe. Mina distrikt blev Sverige, Östeuropa, Sydostasien och Australien. Samtidigt startade vi upp regionala dotterbolag i Singapore, Japan, Indien och Kina, samt skrev avtal med ett tiotal distributörer i regionen. En stor del av den här etableringen skedde mitt under brinnande finanskris. Mot slutet av 2014 hade vi tiofaldigat verksamheten i Asien för Unfors RaySafe. När vår dotter Freja föddes gick flyttlasset åter till Sverige, närmare bestämt Lund, där jag började jobba som säljchef och senare även som VD för Serstech.
Vad fick dig att söka dig till PHI?
– Tiden på Serstech gick i samma anda som på Unfors RaySafe – att etablera en lösning på en internationell marknad. Även om försvarsindustrin är dynamisk, saknade jag life science-branschen. Det var ju där allt började! Jag sökte mig därför till Phase Holographic Imaging. Att positivt bidra till bättre forskning inom främst cancerforskning är en motiverande ”feel good”-faktor som är viktig för mig.
Berätta om ditt arbete med PHI:s distributörer
– Inom den medicinska forskningen används laboratorieodlade celler för att utvärdera nya läkemedel. Tidigare teknikbegränsningar har gjort det svårt för cellbiologer att på ett lättillgängligt sätt studera samspelet mellan de celler som tillsammans bildar oss och alla andra flercelliga organismer. Genom att filma och mäta opåverkade celler under lång tid gör PHI:s HoloMonitor-teknik det möjligt att studera samspelet mellan celler och bättre förstå varför detta finstämda samarbete upphör att fungera vid cancer och andra sjukdomar.
– Tillsammans med kollegorna på sälj- och marknadssidan är det min uppgift att föra ut dessa nya möjligheter till cellbiologer runt om i världen, genom att expandera och utveckla vårt distributörsnätverk. Min första vecka på PHI inleddes med en mycket lyckad distributörskickoff i Dubai. Därefter har det fortsatt i samma anda med regelbundna resor till våra distributörer. Intresset och insikten om vilka nya möjligheter HoloMonitor ger ökar stadigt både hos våra distributörer och deras slutkunder, cellbiologerna. Det är fantastiskt givande och spännande att introducera banbrytande teknik som förändrar hur en hel bransch tänker och arbetar.

»Oberoende av om det är en liten distributör på en mindre marknad eller en stor global aktör behöver distributörer stöd och hjälp för att framgångsrik kunna bedriva vidareförsäljning till slutkund. Tillsammans med de övriga rekryteringar som gjorts under vinterhalvåret är Mikael en viktig del i vår strävan att utveckla vårt distributörsnätverk och vår distributörssupport. När allt kommer omkring är ju vår framgång våra distributörers framgång« — Peter Egelberg, VD och grundare av PHI

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev