Home Nyheter Mentice främjar kardiovaskulära innovationer genom samarbete med UNICEN

Mentice främjar kardiovaskulära innovationer genom samarbete med UNICEN

Mentice

Mentice främjar kardiovaskulära innovationer genom samarbete med UNICEN

6 mars, 2024

Mentice har ingått ett forsknings-och samarbetsavtal med UNICEN, ett tekniskt universitet i Argentina. Samarbetet syftar till att främja innovation inom medicinsk bildanalys, behandlingsplanering och precisionsmedicin med fokus på hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom kan samarbetet ytterligare förbättra bolagets ANKYRAS-verktyg för beslutsstöd vid behandling av interkraniella aneurysm.

Mentice utvecklar simuleringslösningar för medicintekniksektorn och vården, med fokus på endovaskulära ingrepp (bildstyrd intervention). Bolaget är marknadsledande inom sitt segment och har nyligen redovisat en orderingång för 2023 på över 300 Mkr.

Den 21 mars arrangerar Mentice en kapitalmarknadsdag i Stockholm där de kommer att berätta mer om bolagets tillväxtsstrategi– anmäl dig här.

Forskning-och utvecklingsprojekt med UNICEN

Mentice och universitetet UNICEN initierade ett samarbete redan i början av 2022, och nu har de fördjupat sitt samarbete ytterligare. Det nya avtalet betyder att de två aktörerna kommer att genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt tillsammans och dra nytta av sin samlade expertis för att driva projekt inom hjärt- och kärlsjukdomar.

Samarbete med forskargrupp

Mentices forsknings-och utvecklingsteam kommer att samarbeta med Yatiris, en forskningsgrupp vid UNICEN som leds av. Forskargruppen har gedigen kompetens inom datorvetenskap, fysik och matematik och är specialiserade på digitala verktyg inom hälso- och sjukvården. De använder till exempel AI, computer vision och beräkningsmodeller för att förbättra medicinsk diagnostik, behandlingsplanering och patientvård.

Optimering av ANKYRAS

Mentice och Yatiris samarbete kommer att vara fokuserat på innovativa lösningar för att förbättra hjärt- och kärlvården. Mentice kommer även att nyttja UNICEN:s expertis inom datorstödd behandling av intrakraniella aneurysm för att ytterligare förbättra sin ANKYRAS-plattformen.

ANKYRAS är en FDA-godkänd beslutsstödsapplikation som ger användare möjlighet att utforska enhets- och behandlingsalternativ för interkraniella aneurysm, vilket kan förbättra patientresultat och vårdens effektivitet.

Vd kommenterar samarbetet

Samarbetet kommer att involvera fortsatt utbyte av forskare och studenter, arbete för att säkra forskningsanslag, främja innovativa projekt och bedriva klinisk forskning relaterad till Mentices produkter. Bolagets vd Göran Malmberg kommenterar samarbetet i ett pressmeddelande:

»This collaboration represents a significant step forward in our mission to revolutionize cardiovascular healthcare through innovation. By combining Mentice’s industry-leading technologies with UNICEN’s research excellence, the partnership aims to deliver AI-improved workflows and advanced visualization to support adoption of simulation worldwide and help address the evolving needs of healthcare providers and patients worldwide.«

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev