Home Nyheter CombiGene välkomnar AmbioPharm som CDMO i smärtprojekt

CombiGene välkomnar AmbioPharm som CDMO i smärtprojekt

CombiGene välkomnar AmbioPharm som CDMO i smärtprojekt

CombiGene välkomnar AmbioPharm som CDMO i smärtprojekt

19 september, 2023

CombiGene har ingått partnerskap med AmbioPharm, en USA-baserad kontraktstillverkare, för det peptidbaserade smärtprojektet COZY01 som genomförs tillsammans med Zyneyro. Med sin omfattande erfarenhet av peptidutveckling och tillverkning uppfyller AmbioPharm alla regulatoriska kriterier, vilket förbereder vägen till toxikologiska studier och studier i människa. AmbioPharms kapacitet för kommersiell produktion positionerar dem också som en potentiell långsiktig partner i COZY01-projektet.

I början av 2023 inledde genterapibolaget CombiGene och bioteknikbolaget Zyneyro ett samarbete för att utveckla bättre behandlingar mot akut och kronisk smärta.

Konventionella smärtbehandlingar såsom antiinflammatoriska-, antidepressiva-, kramplösande läkemedel samt opioider, medför ofta risker för missbruk och andra allvarliga biverkningar. CombiGenes och Zyneyros smärtprogram syftar till att erbjuda en riktad, effektiv smärtlindring utan dessa nackdelar. En färsk doktorsavhandling från Köpenhamns universitet stärkte nyligen behandlingskonceptet. Läs mer här.

AmbioPharm valdes som CDMO för COZY01-projektet

Förra veckan meddelade CombiGene valet av USA-baserade AmbioPharm som kontraktstillverkare/CDMO-partner (Contract Development and Manufacturing Organisation) partner för COZY01-projektet.

COZY01-projektet har därmed tagit ett betydande steg framåt och närmar sig att inleda de toxikologistudier som krävs för att lämna in en ansökan om klinisk prövning.

I ett pressmeddelande uttryckte Peter Ekolind, vd för CombiGene, sin tillfredsställelse över valet av AmbioPharm som CDMO för projektet:

“Det är mycket tillfredsställande att vi nu slutgiltigt valt AmbioPharm som vår CDMO-partner i COZY01-projektet. Teamet på CombiGene och Zyneyro har genomfört en grundlig utvärdering som i AmbioPharms fall även omfattade en småskalig produktion av COZY01. Att vi nu valt CDMO-partner innebär att COZY01-projektet tagit ett viktigt steg mot att kunna initiera de toxikologistudier som genomförs i syfte att kunna lämna in en klinisk prövningsansökan.”

Läs även BioStocks senaste intervju med CombiGenes nya vd Peter Ekolind här: CombiGenes nye vd berättar om sina visioner för bolaget.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev