Home Nyheter Cereno Scientific tar in 61 Mkr genom nyttjande av teckningsoptioner

Cereno Scientific tar in 61 Mkr genom nyttjande av teckningsoptioner

Cereno_Warrant

Cereno Scientific tar in 61 Mkr genom nyttjande av teckningsoptioner

11 oktober, 2022

Cerenos aktieägare tror starkt på bolagets portfölj av läkemedelskandidater indikerade för hjärt-kärlsjukdomar. Detta blev tydligt mot slutet av Cerenos senaste utnyttjande av TO2-serien, vilket resulterade i en teckningsgrad på en bit över 90 procent, trots det rådande turbulenta investerarklimatet. Det svenska biotechbolaget tog in drygt 61 Mkr, vilket ger ytterligare spelrum att bygga vidare på den innovativa behandlingsplattformen.

Cereno Scientific fortsätter att avancera på sin resa mot att leverera nya behandlingar för patienter som lider av världens dödligaste sjukdom: hjärt-kärlsjukdom. Huvudkandidaten CS1 befinner sig i klinisk fas II-utveckling inom den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). I somras tillkännagav bolaget att de hade doserat den första patienten i studien, vilket utgör en viktig milstolpe för Cereno.

Fas II-studien kommer att genomföras på ett tiotal olika specialistkliniker i USA och omfattar totalt 30 patienter. Dessutom har den utformats i enlighet med en innovativ studiedesign som visades upp vid 15th Annual World Congress on Pulmonary Vascular Disease i Aten, Grekland, den 22–26 juni 2022.

De prekliniska programmen skrider framåt

Samtidigt har Cereno lagt grunden för utökandet av sin kliniska pipeline genom att diversifiera sin kandidatportfölj med två nya kandidater, CS585 och CS014. Båda kandidaterna utvecklas på preklinisk nivå i samarbete med Dr Michael Holinstat vid University of Michigan. Målet är att lämna in IND-ansökan för båda kandidaterna, med målsättningen att kunna initiera fas I under 2023.

Dr Holinstat har nyligen presenterat data vid stora internationella konferenser från de två prekliniska programmen, med ingående förklaringar av kandidaternas verkningsmekanismer. Data tyder på att båda kandidater är effektiva i att förebygga trombos utan ökad risk för blödning – en egenskap som alla nuvarande antitrombotiska behandlingar saknar. Enligt Cerenos vd Sten R Sörensen, och CMO Björn Dahlöf – som presenterade bolaget på BioStock Investor Meeting förra månaden – har data från Cerenos prekliniska program dessutom genererat stort intresse från det medicinska samfundet. Läs det senaste om CS585 här och CS014 här.

Stark tro på Cereno

Intresse för, och framför allt den starka tron på Cerenos arbete, har nyligen uttryckts av bolagets aktieägare. Den 30 september meddelade Cereno att dess senaste utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO2 uppgick till en teckningsgrad om cirka 93,4 procent – vilket tillförde Cereno 61,3 Mkr före emissionskostnader. Enligt Sten R. Sörensen är detta “ett bevis på det fortsatta förtroende som aktieägarna har för Cereno och vår vision om att ta fram nya och innovativa behandlingar för sällsynta och vanliga kardiovaskulära sjukdomar.”

Sörensen anser också att Cereno är väl positionerat för tillväxt, och tack vare denna kapitalanskaffning kommer bolaget att fortsätta bygga vidare på sin plattform med målet att ta värdefulla nya läkemedel till området, såväl för sällsynta som vanliga hjärt-kärlsjukdomar där det medicinska behovet är stort.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev