Home Nyheter KD-bolaget OssDsign rekryterar för att öka försäljningen

KD-bolaget OssDsign rekryterar för att öka försäljningen

BrainCool

KD-bolaget OssDsign rekryterar för att öka försäljningen

7 februari, 2022

OssDsign, som utvecklar benersättningsprodukter för den globala ortopedimarknaden, har rekryterat Melanie Marshall till en nyinrättad tjänst som Vice President Clinical & Medical Affairs. Med rekryteringen vill bolaget påskynda datainsamling och publicering av klinisk evidens för produkterna OssDsign Cranial PSI och OssDsign Catalyst, mot det övergripande målet att stödja bolagets globala kommersialiseringsambitioner.

OssDsign utvecklar benersättningsprodukter som stöder kroppens egen läkningsförmåga inom flera ortopediska områden. Bolaget, som är noterat på Nasdaq First North Growth Market, har en produktportfölj som består av patientspecifika implantat för kranieoperationer och ett standardiserat syntetiskt bengraft för ryggradskirurgi.

Misslyckade steloperationer ger ett stort marknadsunderlag

Med OssDsigns produkt OssDsign Catalyst stimuleras bildningen av frisk benvävnad vid steloperationer. Bengraftet, det vill säga ett bentransplantat, består av en struktur som tillförs till ryggraden där den tas upp och ersätts av ny benvävnad. OssDsign har i en preklinisk studie visat att produkten ger en snabb och robust benbildning och en sammanläkning av ryggraden i 100 procent av patienterna i en studiegrupp efter 26 veckor, jämfört med 60 procent i en patientgrupp som behandlades med en alternativ marknadsgodkänd produkt.

För patienter som lider av smärtor i ländryggen slutar det ofta med en steloperation. Cirka 20 procent av dessa operationer misslyckas dock på grund av en ofullständig sammanläkning mellan implantatet och ryggraden. OssDsign värderar marknaden för

syntetiska bentransplantat till 2,6 miljarder USD årligen, fram till 2025, enbart i USA. Läs mer här.

Regenerativt implantat

OssDsign har även utvecklat OssDsign Cranial PSI, ett patientanpassat implantat som används för behandling av skallbensdefekter. Implantatet består av 3D-utskrivet titan, som är täckt av en regenerativ kalciumfosfatkomposition. De läkande och regenerativa egenskaperna hos produkten möjliggör återväxt av patientens egen benvävnad.

I december 2021 kunde bolaget presentera uppmuntrande data från en långtidsuppföljning med skallbensimplantatet. Läs mer här.

Strategisk rekrytering

I syfte att stödja den globala kommersialiseringen av nästa generations benersättningsprodukter för behandling av patienter med skelettdefekter, samt nå en högre försäljningspotential för sina produkter, har OssDsign nu rekryterat Melanie Marshall till den nyinrättade befattningen Clinical & Medical Affairs.

Marshall har en bakgrund från ledande positioner vid stora multinationella medicinteknikbolag som Boston Scientific, Apatech/Baxter och Medtronic, samt erfarenhet av klinisk strategi och genomförande av kliniska prövningar, både före och efter marknadsintroduktion.

Skall stärka och påskynda den globala försäljningen

Enligt OssDsign kommer Melanie Marshalls nätverk av viktiga globala opinionsbildare att vara av speciellt stort värde för den fortsatta etableringen av OssDsign Catalyst i sjukvården runt om i världen.

Marshall kommer nu att arbeta för att ytterligare kliniska data kan publiceras, som stödjer den globala kommersialiseringen av nästa generations benersättningsprodukter för behandling av patienter med skelettdefekter.

Marshall tillträder sin nya tjänst den 1 mars 2022 och kommer att ingå i ledningsgruppen och rapportera direkt till vd.

I en kommentar till rekryteringen säger Morten Henneveld, vd för OssDsign:

»Vi är glada över att välkomna Melanie Marshall som vår nya VP Clinical & Medical Affairs och mycket nöjda med att ha kunnat attrahera en person av hennes kaliber till bolaget. Melanies breda erfarenhet av medicinteknik och djupa expertis inom ortopedi kommer att öka möjligheterna att uppfylla ett av våra strategiska mål – att ytterligare förstärka den kliniska evidensen för våra innovativa benersättningsprodukter, inte minst vad gäller OssDsign Catalyst«

OssDsign – ett av Karolinska Develpments portföljbolag

Investmentbolaget Karolinska Developments (KD) – som idag kunde meddela att utfallet av den nyemission som avslutades den 2 februari, tillförde bolaget 378 Mkr före emissionskostnader och kvittning av lån – har ett ägande om 10 procent i OssDsign. Läs mer om bolagets verksamhet och övriga innehav här.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev