Home Nyheter 2cureX tecknar nytt distributionsavtal

2cureX tecknar nytt distributionsavtal

2cureX tecknar nytt distributionsavtal

4 juni, 2020

Medan 2cureX kommer allt närmare en kommersialisering av IndiTreat fortsätter det danska bioteknikbolaget att stärka sin kommersiella potential genom att knyta värdefulla partnerskap. Det senaste kommer i form av ett distributionsavtal med Lab52, ett bolag för medicinsk utrustning baserat i Portugal.
I takt med att mer människor diagnostiserats med cancer än någonsin tidigare, behöver onkologiska experter på sjukhus och kliniker runt om i Europa nya verktyg för att förbättra behandlingsresultaten, och förväntan växer inför den officiella lanseringen av 2cureX‘s IndiTreat. IndiTreat är ett verktyg inom funktionell precisionsmedicin och skall användas på sjukhus som en prediktor för den bästa cancerbehandlingen. Verktyget förväntas lanseras på den europeiska marknaden under andra halvåret 2020.

Steg efter steg mot kommersialisering

2cureX har tagit viktiga steg under det senaste året för att se till att kommersialiseringsprocessen sker smidigt och effektivt. Man har bl.a. lanserat ett Early Access program som syftar till att ge bolaget erfarenhet av kommersialisering av IndiTreat i olika europeiska marknadssegment. Programmets huvudsakliga aktiviteter inkluderar att säkerställa att alla IndiTreat-processer fungerar som de ska, att delta i kommersiell dialog med kunder samt implementera supportprocesser såsom beställning, fakturering, rådgivning och kundsupport.

Viktiga kliniska partnerskap för 2cureX

Samtidigt som 2cureX har interagerat med sina kunder genom Early Access programmet har bolaget också ingått flera partnerskap för att underlätta dialogen med offentliga och privata sjukhus på flera europeiska marknader, samt ökat de kommersiella aktiviteterna.
Förutom sjukhus i Danmark, inklusive Vejle universitetssjukhus, har 2cureX ett samarbete med ett av de största privata cancersjukhusen i Skandinavien, nämligen Docrates i Finland. Detta partnerskap är centralt i arbetet med att introducera IndiTreat på de baltiska marknaderna. I april i år utökade 2cureX sitt skandinaviska inflytande genom att ingå ett samarbete med Skånes universitetssjukhus i Lund, ett drag som bör stärka valideringsarbetet med IndiTreat genom att se till att svenska patienter enklare får tillgång till individualiserad cancerbehandling. Läs mer.
Dessa två sjukhus kommer även att hjälpa till med kommersialiseringen av IndiTreat på de skandinaviska och baltiska marknaderna, och 2cureX förväntar sig att andra sjukhus också ska bidra i kommersialiseringsprocessen. Bolaget har även etablerat en rad viktiga kommersiella partnerskap och försäljningssamarbeten med distributörer av medicintekniska produkter över hela Europa för att påskynda och optimera kommersialiseringsprocessen av IndiTreat.

Ny distributionspartner i Portugal

Tidigare i år tecknade 2cureX två distributionssamarbeten, ett med YourRad AB för att täcka den svenska marknaden och ett med Paralax Life Sciences Group i Bulgarien i syfte att täcka en stor del av den östeuropeiska marknaden. Läs mer.
Så sent som förra veckan tillkännagav 2cureX ytterligare ett distributionsavtal; den här gången med ett bolag fokuserat på medicinsk utrustning och baserat i Portugal, Lab52. Detta avtal kommer att säkra stöd för kommersialiseringen av IndiTreat genom att exponera IndiTreat mot en större kundbas på de portugisiska och spanska marknaderna. 2cureXs CBO, Maarten van der Linden, uttryckte sin glädje över det nya partnerskapet i fredagens pressmeddelande:

Partnering with Lab52 in Portugal is an important step forward to expand our footprint in Europe and we see a great opportunity to broaden our exposure to customers and use their knowledge of specific networks within Cancer care. I really look forward to this collaboration, it feels very good that we are making so much progress.

Armindo Silva, vd för Lab52, var minst lika positiv:

We at Lab52 believe that the partnership established with 2cureX in its journey to expand the concept of FPM among physicians, and to be able to provide them, and cancer patients with the new IndiTreat state of the art technology, will mean the beginning of a new era in the treatment of certain types of cancer in Portugal and Spain. We are looking forward to a very strong, and successful collaboration between the two companies.

Stor förväntan inför lanseringen av IndiTreat

Listan över 2cureX växande antal partnerskap blir allt längre, vilket stärker kommersialiseringspotentialen för vad som kan bli ett viktigt verktyg för onkologer i deras arbete att säkerställa att cancerpatienter får rätt behandling.
Den här processen stärks också av bolagets finansiella status. I den nyligen publicerad Q1-rapporten framgick att 2cureX avslutade årets första kvartal med mer än 30 Mkr på banken. BioStock ser fram emot att följa 2cureXs nästa steg när IndiTreat kommer allt närmare en fullständig marknadslansering.
Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev