Home Nyheter Big Pharma till dag 2 av BioStock Life Science Summit

Big Pharma till dag 2 av BioStock Life Science Summit

Big Pharma till dag 2 av BioStock Life Science Summit

24 oktober, 2019

Fokus för gårdagens livesända BioStock Life Science Summit på Medicon Village var finansiering. Idag justerades fokus mot affärsutveckling och partnering. Under förmiddagen gavs ett 20-tal skandinaviska life sciencebolag chansen att, bakom lyckta dörrar, pitcha sina projekt för tre av världens största läkemedelsbolag Johnson & Johnson, AstraZeneca och Bayer.
Igår inleddes alltså det årliga eventet BioStock Life Science Summit. Några av branschens tungviktare på investerarsidan, såsom HealthCapLundbeckfonden VenturesSwedbank Robur Medica och norska Hadean Ventures, delade med sig av sina erfarenheter.
Därutöver presenterade 25 life sciencebolag sina projekt – representerandes hela spektrat av bioteknik, läkemedelsutveckling, medicinteknik och diagnostik – varvat med spännande paneldiskussioner. Se hela sändningen i efterhand här.

»Redan förra året såg vi ett stort intresse från många bolag för att delta och i år ville vi ge fler chansen. Årets teman sätter fokus på två saker som de flesta bolagen i life science-sektorn har gemensamt: dels den ständiga utmaningen att säkra finansiering och dels behovet av att hitta en stark samarbetspartner för att ta bolagens produkter till marknad. Vi ser The Summit som en viktig kugge i BioStocks arbete för att tillgodose och hjälpa bolagen i sektorn med dessa behov«— Jonas Söderström, vd BioStock (läs hela intervjun här)

BioStock Life Science Summit, Dag 2

Under förmiddagen dag 2 av summit presenterade ett 20-tal startups och tillväxtbolag som söker partners, sina projekt för tre av världens största läkemedelsbolag, AstraZenecaBayer och Johnson & Johnson. Till denna del var allmänheten inte inbjuden.
Alla som har anmält sig är dock välkomna kl 14.15 för att höra branschjättarna presentera sina partnering-program och dela med sig av sina tips kring vad som krävs för att attrahera Big Pharma.
Har man inte möjlighet att närvara fysiskt på Medicon Village kan man ta del av direktsändningen nedan.
Dagen bjuder även på live-intervjuer med bolag som har konkreta erfarenheter från samarbeten med stora läkemedelsbolag. Dels OnDosis, som sedan 2017 är en del av AstraZenecas BioVentureHub i Göteborg, dels Pilloxa som skrev avtal med Bayer tidigare i år och Algeta, ett norskt cancerbolag som år 2013 köptes upp av den tyska läkemedelsjätten för cirka 19 miljarder SEK.
Algeta-affären blev för övrigt en succé för Venture Capital-fonden och storägaren HealthCap, som deltog under BioStock Life Science Summits inledande dag.

»Vi har en imponerande bredd av bolag inom flera discipliner och terapiområden, allt från bioteknik- och biopharma-bolag med fokus på cellterapier, immunonkologi, autoimmuna och metaboliska sjukdomar, till diagnostikbolag och medicinteknikbolag verksamma inom diabetes, hjärtkirurgi, medicinsk kylning, laserbehandling av tumörer och mycket mer« — Jonas Söderström

Läs mer om alla deltagare och ladda ned programmet här.
Klicka nedan för att se livesändningen

YouTube video

Se en kort introduktion till eventet nedan 
YouTube video

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev