Home Nyheter Se dag 1 av BioStock Life Science Summit i efterhand

Se dag 1 av BioStock Life Science Summit i efterhand

Se dag 1 av BioStock Life Science Summit i efterhand

23 oktober, 2019

På onsdagen 23 oktober inleddes BioStock Life Science Summit på Medicon Village i Lund. Deltagarlistan för tvådagarseventet innefattar tre globala läkemedelsbolag, ett 30-tal life sciencebolag, venture capital, investmentbanker, fonder och finansieringsexperter. Eventet direktsändes till stora delar och går även att se i efterhand nedan, uppdelat i förmiddags- och eftermiddagspass.
BioStock Life Science Summit är i år fördelat över två fullmatade dagar på Medicon Village i Lund. För att se eventet i efterhand, klicka på bilden ovan, videoklippet nedan eller gå in på BioStocks Facebooksida.

Tillväxtbolag och startups pitchar för investerare

Under första dagen av The Summit presenterade börsnoterade och onoterade tillväxtbolag och startups sina case inför en publik bestående av inbjudna venture capital-aktörer, fondförvaltare och experter på finansiering av life science-bolag. De senare deltog under dagen även i ett antal panelsamtal där de delade med sig av sina erfarenheter och insikter kring olika aspekter av att investera inom life science.

Jonas Söderström, vd BioStock.

»Årets teman sätter fokus på två saker som de flesta bolagen i life science-sektorn har gemensamt: dels den ständiga utmaningen att säkra finansiering, dels behovet av att hitta en stark samarbetspartner för att ta bolagens produkter till marknad. Vi ser The Summit som en viktig kugge i BioStocks arbete för att tillgodose och hjälpa bolagen i sektorn med dessa behov.«
– Jonas Söderström, vd BioStock
(läs hela intervjun här)

Under dagen gavs även möjlighet ta del av panelsamtal med representanter från exempelvis HealthCapLundbeckfonden VenturesSwedbank Robur Medica och norska Hadean Ventures, för att nämna några aktörer från investerarsidan.

Läkemedelsjättar på plats

Eventets andra dag, torsdag 24 oktober, har partnering och affärsutveckling på agendan. Förmiddagen inleds bakom lyckta dörrar, där startups och tillväxtbolag som söker partners ges möjlighet att presentera sina projekt för representanter för tre av världens största läkemedelsbolag, AstraZenecaBayer och Johnson & Johnson.

»Dag två är uppdelad i två pass, varav morgonpasset är ett slutet forum där mindre bolag får presentera sina projekt för representanter för AstraZeneca, Bayer och Johnson & Johnson. Eftermiddagspasset är öppet för alla, både på Medicon Village och runt om i regionen, som vill veta mer om hur man uppnår ett samarbete med Big Pharma-bolag« – Jonas Söderström

Läs programmet här

Under torsdagens eftermiddag följer en öppen session som även livesänds, där de tre inbjudna branschjättarna får presentera sina respektive partnering-program för publiken. Dagen avrundas sedan med ett antal panelsamtal där de tre storbolagens representanter delar med sig av sina tips om vad som krävs för att attrahera Big Pharma, samt live-intervjuer med bolag som har lyckade erfarenheter av partnering.
Även denna andra del av dag 2 kommer att kunna följas live på webben via biostock.se.
Läs mer om alla deltagare och ladda ned hela programmet för BioStock Life Science Summit här.
 
För att se dag 1 av eventet i efterhand, klicka nedan. OBS: Sändningen är uppdelad i två klipp.

Dag 1, förmiddagspass

YouTube video

Dag 1, eftermiddagspass

YouTube video

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev