Home Nyheter Stark line-up på BioStock Life Science Summit 2019

Stark line-up på BioStock Life Science Summit 2019

Stark line-up på BioStock Life Science Summit 2019

18 oktober, 2019

Under två dagar nästa vecka är det dags för det årliga flaggskeppseventet BioStock Life Science Summit på Medicon Village i Lund. Deltar gör representanter för globala läkemedelsbolag, venture capital-aktörer, investmentbanker, fonder och finansieringsexperter samt ett stort antal nordiska bolag inom bioteknik, läkemedelsutveckling, medicinteknik och diagnostik.
Startfältet för BioStock Life Science Summit 23-24 oktober bjuder på både på intressanta panelsamtal och showcase-presentationer. Bland namnkunniga branschbolag märks bl.a. läkemedelsbolagen AstraZenecaBayer och Johnson & Johnson, i gott sällskap av tunga aktörer på investerarsidan som HealthCap, Lundbeckfonden Ventures, Swedbank Robur Medica och norska Hadean Ventures, för att nämna ett fåtal.

Finansiering och partnering på agendan

Sedan premiären förra året har ”The Summit” fördubblats i storlek och omfattar nu två heldagar.
Under onsdagen ligger fokus på finansiering, med cirka 25 börsnoterade och privata tillväxtbolag och startups som ges chansen att presentera sina case inför en publik bestående av inbjudna investerare, fondförvaltare och experter på finansiering av life science-bolag. De senare deltar under dagen även i ett antal panelsamtal, och delar med sig av sina erfarenheter och insikter kring olika aspekter av att investera inom life science.
Under torsdagen står affärsutveckling på agendan. Förmiddagen inleds bakom lyckta dörrar med en presentationsrunda där startups och tillväxtbolag som söker partners får presentera sina projekt för representanter för tre av världens största läkemedelsbolag. Därefter följer en öppen session under eftermiddagen dit alla life science-bolag från Medicon Village och i Öresundsregionen bjudits in att närvara. De inbjudna branschjättarna kommer då att presentera sina respektive partnering-program, samt i en paneldiskussion dela med sig av sina tips om vad som krävs för att attrahera Big Pharma.
Dagen bjuder även på live-intervjuer med bolag som har konkreta erfarenheter från samarbeten med stora läkemedelsbolag. Dels OnDosis, som sedan 2017 är en del av AstraZenecas BioVentureHub i Göteborg, dels Pilloxa som skrev avtal med Bayer tidigare i år och Algeta, ett norskt cancerbolag som år 2013 köptes upp av den tyska läkemedelsjätten för cirka 19 miljarder SEK. Algeta-affären blev för övrigt en succé för Venture Capital-fonden och storägaren HealthCap, också en av paneldeltagarna under BioStock Life Science Summits inledande dag.
Jonas Söderström, vd BioStock, årets BioStock Life Science Summit är fördelat på två dagar. Vad ryms under rubrikerna Financing & Investor insights och Partnering & Dealmaker forum?
– Redan förra året såg vi ett stort intresse från många bolag för att delta och i år ville vi ge fler chansen. Årets teman sätter fokus på två saker som de flesta bolagen i life science-sektorn har gemensamt: dels den ständiga utmaningen att säkra finansiering och dels behovet av att hitta en stark samarbetspartner för att ta bolagens produkter till marknad. Vi ser The Summit som en viktig kugge i BioStocks arbete för att tillgodose och hjälpa bolagen i sektorn med dessa behov.

Jonas Söderström, vd för BioStock

Tre större läkemedelsbolag, ett antal branschspecifika venture capital-aktörer, institutionella investerare samt cirka 30 life science-bolag kommer att delta på eventet. Vad är din förhoppning att de deltagande bolagen ska vinna när det gäller nätverkande, affärer och samarbeten?
– Vårt mål är att skapa ett återkommande flaggskeppsevent som sätter Lund, Medicon Village och Öresundsregionen ännu tydligare på kartan som ett superkluster för innovation inom life science. Vi bygger en starkt nischad plattform där mindre tillväxtbolag och startups kan träffa och knyta kontakter med potentiella investerare och samarbetspartners som har kunskapen och viljan att satsa långsiktigt i spännande innovationer. Jag är övertygad om att de här två dagarna kommer att ge upphov till intressanta dialoger och förhoppningsvis nya affärer som främjar både enskilda bolag och svensk life science generellt.
Är eventet att betrakta som ett branschevenemang enbart för invigda?
– Vi bjuder primärt in aktörer med ett specifikt intresse för investeringar i innovationsbolag. Under dag ett har dock även forsknings- och aktieintresserad allmänhet i mån av plats möjlighet att komma och träffa bolag i som befinner sig i den absoluta framkanten inom skandinavisk life science och lyssna till erfarna investerarproffs, paneldiskussioner och liveintervjuer där många av branschens utmaningar och möjligheter kommer att diskuteras.
– Dag två har vi delat upp i två pass, varav det första är ett slutet forum där mindre bolag får presentera sina projekt för representanter för AstraZeneca, Bayer och Johnson & Johnson. Eftermiddagspasset är öppet för alla branschbolag, både på Medicon Village och runt om i regionen, som vill veta mer om hur man uppnår ett samarbete med Big Pharma-bolag.
Både börsnoterade och privata bolag med varierande storlek och bolagsvärdering inom olika fokusområden kommer att delta. Kan du nämna några av de forskningsområden som dessa bolag verkar inom?
– Vi har en imponerande bredd av bolag inom flera discipliner och terapiområden, allt från bioteknik- och biopharma-bolag med fokus på cellterapier, immunonkologi, autoimmuna och metaboliska sjukdomar, till diagnostikbolag och medicinteknikbolag verksamma inom diabetes, hjärtkirurgi, medicinsk kylning, laserbehandling av tumörer och mycket mer.
Den nordiska life science-sektorn är idag snabbväxande, dynamisk och spännande även ur ett globalt perspektiv. Hur ser du på investerarklimatet och riskviljan i denna sektor där omvärldshändelser snabbt kan förändra spelreglerna? Är Life Science en säker hamn jämfört med andra investeringar i dessa tider?
– Life science är ett brett begrepp, vilket avspeglas tydligt i startfältet för the Summit, som omfattar en stor mängd olika investeringsmöjligheter med varierande nivåer av risk/reward. Healthcare är traditionellt en sektor man kan vända sig till även i skakiga börstider. För att få de professionella investerarnas perspektiv på detta har vi bjudit in några av Skandinaviens absolut främsta experter till panelsamtal under första dagen av the Summit och jag räknar med att det kommer att ges många intressanta insikter.
Eventet kommer att livesändas. Hur tar man del av presentationer, intervjuer och paneldiskussioner i efterhand om man inte har möjlighet att delta på plats eller se eventet live?
– Enklast är att prenumerera på BioStocks nyhetsbrev och följa oss i sociala medier, där vi både kommer att lägga ut livesändningen och publicera inslag från eventet och intervjuer med nyckelpersoner i efterhand.
BioStock Life Science Summit 2019 arrangeras 23-24 oktober på Medicon Village i Lund. Anmälan till dag 1 görs här.
Anmälan till den publika delen av dag 2 görs här.
Se programmet för BioStock Life Science Summit här.
YouTube video

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev