Home Nyheter CLS får ytterligare order från ClearPoint Neuro

CLS får ytterligare order från ClearPoint Neuro

Midsummer

CLS får ytterligare order från ClearPoint Neuro

20 juni, 2024

Precis innan midsommarhelgen erhåller Clinical Laserthermia System en order på ClearPoint Prism-produkter värd 7,5 Mkr. Därmed tas ytterligare ett steg i den amerikanska lanseringen.
– Den här ordern från ClearPoint Neuro befäster styrkan i CLS strategiska vägval och visar på en tydlig efterfrågan på CLS och ClearPoint Neuros kombinerade produkterbjudande, säger vd Dan J. Mogren.

Medicinteknikbolaget Clinical Laserthermia Systems (CLS) utvecklar och säljer produkter för minimalt invasiv laserbehandling av prostatacancer, hjärntumörer, läkemedelsresistent epilepsi och metastaserad cancer.

MR-bildledd laserablation

Bolaget har nyligen valt att fokusera sina resurser på affärsområdet neurokirurgi och det pågående samarbetet med ClearPoint Neuro. Samarbetet syftar till att utveckla och kommersialisera bolagets laserterapisystem för MR-bildledd stereotaktisk laserablation av den aggressiva hjärntumören glioblastom och läkemedelsresistent epilepsi. Systemet är en kombination av bolagets båda teknologier och marknadsförs under varumärket ClearPoint Prism Neuro Lasertherapy System.

– Genom integrering av bolagens teknologier i EN produktlösning erbjuds användare möjligheten att i ett strömlinjeformat förenklat arbetsflöde i realtid identifiera, navigera och positionera sterila laserapplikatorer i målvävnaden, följt av MR-bildledd övervakning och styrning av temperaturutveckling och ablationsförlopp i målvävnaden, skriver CLS i sitt senaste pressmeddelande.

Flera ordrar till marknadslanseringen

Vid årsskiftet 2023/2024 erhöll CLS två ordrar från ClearPoint Neuro med ett totalt värde av 10,5 Mkr. Nu har bolaget erhållit ytterligare en order på 7,5 Mkr. Ordern är en del av ClearPoint Neuros fulla marknadslansering i Nordamerika, som påbörjades i början av juni i år.

– Vi har nu ett gemensamt fokus på att realisera den fullständiga marknadslanseringen, säger vd Dan J. Mogren.

Under våren har ClearPoint Neuro och CLS tagit viktiga steg för att stärka produkterbjudandet och utöka marknaden i USA för Laser Interstitial Thermal Therapy (LITT). Bland annat har ClearPoint Neuro erhållit 510(k)-godkännande från FDA för Prism Bone Anchor Accessory, vilket möjliggör navigering av laserapplikatorn även i operationsrummet och inte endast i MR-rummet.

Bolagen kommer nu att fokusera på att utöka marknadslanseringen och generera intäkter från försäljningen av systemet. Det långsiktiga målet är att uppnå försäljningsintäkter om 70 Mkr år 2026 från försäljning av både ClearPoint Prism och TRANBERG-systemet.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev