Home Nyheter CLS partner inleder full marknadslansering i USA

CLS partner inleder full marknadslansering i USA

CLS

CLS partner inleder full marknadslansering i USA

5 juni, 2024

CLS kommersiella partner ClearPoint Neuro har inlett full marknadslansering av ClearPoint Prism 3T Neuro Laser Therapy System, som bygger på CLS teknik. Lanseringen ägde rum vid 2024 American Society for Stereotactic and Functional Neurosurgery Biennial Meeting 1-4 juni i Nashville.

För två år sedan fick Clinical Laserthermia Systems (CLS) FDA 510(k)-godkännande i USA för sitt laserablationssystem för användning med MR-bildledning inom neurokirurgi. Sedan dess har bolagets partner ClearPoint Neuro planerat för kommersialisering under varumärket ClearPoint Prism Neuro Laser Therapy System.

Detta är ett integrerat system för laserablation i hjärnan med hög precision genom vägledning av MR och ett stereotaktiskt system. Systemet används för att identifiera målvävnad, positionera laserapplikatorn och övervaka laserablationen i nära realtid. Systemet möjliggör riktad och minimalinvasiv laserterapi i hjärnan, till exempel hjärntumörer eller områden som orsakar epilepsi.

Kommersiell lansering i USA

Under de senaste månaderna har ClearPoint Neuro fokuserat på att genomföra en initial marknadslansering av ClearPoint Prism och nyligen påbörjade bolaget den fulla marknadslanseringen i USA, enligt ett pressmeddelande.

–  Den fulla marknadslanseringen av vårt gemensamma erbjudande inom neurokirurgi är frukten av ett intensivt samarbete under de senaste månaderna, säger CLS vd Dan J. Mogren.

Även Joe Burnett, vd och koncernchef på ClearPoint Neuro, kommenterar den påbörjade marknadslansering:

– This is a truly exciting milestone for ClearPoint, and one that has been years in the making. We set out to prove that we are one of the most innovative and focused companies in the Neurosurgery space.

Ökat fokus på neurokirurgi

Marknadslanseringen i USA är en del av CLS ökade fokus på neurokirurgisegmentet. Dessutom har CLS och ClearPoint Neuro valt att utöka produkterbjudandet för att nå en större del av marknaden för så kallad Laser Interstitial Thermal therapy (LITT).

– Kraftsamlingen vi nu gör inom neurokirurgi ökar vår förmåga att också fullt ut nyttja potentialen i marknaden när vi nu går in i full marknadslanseringen i USA, säger Mogren.

För att finansiera marknadsetableringen genomför CLS en företrädesemission om 59 Mkr med teckningsperiod 12 juni- 26 juni 2024.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev