Home Nyheter Invent Medic fortsätter expandera med nya ramavtal för Efemia Bladder Support

Invent Medic fortsätter expandera med nya ramavtal för Efemia Bladder Support

Invent Medic tecknar ramavtal

Invent Medic fortsätter expandera med nya ramavtal för Efemia Bladder Support

31 maj, 2023

Med en omsättningsökning på imponerande 300 procent under första kvartalet fortsätter Invent Medic sin uppåtgående trend. Bolaget siktar på att fortsätta hålla hög takt och tecknade nyligen ramavtal med fem nya regioner gällande Efemia kontinensstöd. Vd Anna Lindström säger att avtalet tydligt visar på den uppskattning som finns kring produkten.

Lundabaserade Invent Medic är ett medicintekniskt bolag som har specialiserat sig på utveckling av innovativa produkter inom kvinnohälsa. Den första produkten i portföljen, Efemia kontinensstöd, är ett effektivt hjälpmedel för kvinnor som lider av ansträngningsinkontinens. Efemia har utvecklats för att ge kvinnor möjlighet att leva ett aktivt och bekymmersfritt liv genom att minska eller helt eliminera symtomen på inkontinens.

Invent Medic redovisade en robust tillväxt om 300 procent under det första kvartalet, en framgång som kan tillskrivas en kombination av nyligen förvärvade FlowCup och den fortsatta starka prestationen från Efemia kontinensstöd. Du kan läsa mer om den goda utvecklingen under Q1 här.

Skriver ramavtal med fem nya regioner

Även om försäljningsframgångarna har varit betydande, ser Invent Medic ingen anledning att sakta ner. Bolaget meddelade nyligen att man tecknat ramavtal med fem nya regioner för Efemia – Dalarna, Sörmland, Uppsala, Västmanland och Örebro, även kända som ‘femklövern’. Avtalet, som följer efter genomförd offentlig upphandling, börjar gälla i januari 2024 och sträcker sig över en total avtalstid om maximalt tre år.

Genom detta avtal kommer Efemia kontinensstöd att vara tillgängligt för utskrivning på recept i 16 av Sveriges totalt 21 sjukvårdsregioner. Bolaget ser det som ett viktigt steg mot den långsiktiga ambitionen att teckna avtal med samtliga svenska regioner.

”Fem nya regioner på en gång, det är ett stort! Vi har arbetat metodisk både innan och under upphandlingen. Att vi nu skriver avtal bevisar att vårt erbjudande är attraktivt för vården. Arbetet fortsätter i dessa och andra upphandlade regionerna med att utbilda förskrivare och vårdpersonal. De som möter patienterna ska känna sig trygga med Efemia Bladder Support”, säger Invent Medics vd Anna Lindström i en kommentar till BioStock.

Hon betonar att ramavtalet med ‘femklövern’ tydligt visar att Efemia kontinensstöd är en produkt som vården uppskattar och vill erbjuda till kvinnor för att de ska kunna hantera sin ansträngningsinkontinens på ett enkelt och smidigt sätt.

Förväntar sig fortsatt tillväxt

Enligt Anna Lindström är den goda försäljningsutvecklingen inte någon slump utan resultatet av hårt arbete och ett engagerat team. Samtidigt har den positiva responsen från kunder gett bolaget en trygg grund att stå på. Förväntningarna är att försäljningen kommer att fortsätta öka i takt med att man når ut till fler potentiella kunder.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev