Home Intervjuer Nya CFOn om rollen på Annexin Pharmaceuticals

Nya CFOn om rollen på Annexin Pharmaceuticals

Susanne Andersson CFO Annexin Pharmaceuticals

Nya CFOn om rollen på Annexin Pharmaceuticals

11 april, 2023

Biotechbolaget Annexin Pharmaceuticals har haft intensiva månader med fas II-studien inom RVO samt satsningar inom cancerområdet. Senast meddelade bolaget att man rekryterat Susanne Andersson som ny CFO och som en del av ledningsgruppen. BioStock pratade med Susanne i samband med hennes tillträde idag, för att höra mer om hennes bakgrund och förväntningarna på rollen hos Annexin.

Annexin Pharmaceuticals utvecklar läkemedelskandidaten ANXV, som är en rekombinant (syntetisk) variant av Annexin A5, ett kroppseget protein. Kandidaten utvärderas i en klinisk proof-of-concept fas II-studie inom den allvarliga ögonsjukdomen retinal venocklusion (RVO) i USA och därutöver i en imaging-studie inom samma indikation i Nederländerna.

ANXV har visat potential i en rad indikationer i prekliniska studier, inte minst inom cancer. Vid årsskiftet kommunicerade Annexin att bolaget har valt just cancerområdet som nästa fokus för kandidaten. Läs mer här.

Ny CFO stärker Annexins ledning

Parallellt med studiearbetet med fas II-studien samt de riktade satsningarna inom cancerområdet har Annexin också genomfört ändringar i ledningen. Den 21 mars meddelade bolaget att man rekryterat Susanne Andersson som ny Chief Financial Officer, CFO med start den 11 april. Susanne tar över efter Henrik Palm, som går i pension.

Susanne har en gedigen erfarenhet inom ekonomi, finansiering och IR och har innehaft rollen som CFO i en rad noterade bolag så som Sedana Medical, ChromoGenics och Pricer.

CFO berättar mer

BioStock pratade med Susanne Anderssons i samband med hennes tillträdande i sin nya tjänst.

Susanne Andersson CFO Annexin
Susanne Andersson, CFO Annexin Pharmaceuticals

Susanne, berätta lite om din bakgrund och vad som ledde dig in i en karriär inom finans?
– Jag växte upp i en entreprenörsfamilj och har alltid varit intresserad av strategi, finansiell analys, människor och kultur. Det har alltid varit energigivande att analysera och omvandla siffror till ord med att samtidigt förankra till vad som sker i omvärlden.

Hur kommer dina erfarenheter till användning inom rollen som CFO på Annexin Pharmaceuticals?
– Under min karriär har jag till stor del arbetat inom noterade bolag och hoppas därmed kunna bidra med erfarenhet inom strategi, finansiell analys och kommunikation i form av publika investerarpresentationer och kapitalanskaffningar.

Ser du några specifika finansiella trender inom bioteknikindustrin, och hur håller du dig uppdaterad på dessa trender i syfte att basera ditt beslutsfattande på?
– Det har varit några ansträngande år för ett antal life science bolag under corona-pandemin, vilken har försvårat patientrekrytering till kliniska studier som lett till försenade studieresultat och därmed ökat kostnaden. Den för närvarande svaga kronan har också försvårat för svenska utvecklingsbolag med kliniska studier utomlands.

– Jag läser branschtidningar, diverse omvärldsbevakningar och generell information för att hålla mig så uppdaterad som möjligt inför beslutsfattande.

Vilka är de största möjligheterna och utmaningarna som CFO på ett mindre bolag som Annexin?
– Fördelen med ett mindre bolag är att vi kan vara snabbfotade med effektiva beslut då kompositionen av de fåtal anställda är experter inom sina respektive områden. Utmaningen kan vara att nå ut internationellt till framtida potentiella investerare och intressenter.

Avslutningsvis, vad ser du mest fram emot i din nya roll?
– Det som lockade mig till Annexin Pharmaceuticals är läkemedelskandidaten ANXV som även har potential inom cancer, samt expertkompetensen som de dedikerade medarbetarna och styrelsen inom bolaget besitter. Det här blir en spännande resa!

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev