Home Intervjuer Cereno lanserar kunskapsvideos genom Insights Series

Cereno lanserar kunskapsvideos genom Insights Series

Cereno Insights Series Videos

Cereno lanserar kunskapsvideos genom Insights Series

14 februari, 2023

Cereno Scientific vill öka medvetenheten kring sin portfölj av behandlingar av hjärt-kärlsjukdomar genom lanseringen av videoprogramserien Insight Series. Serien presenterar Cerenos utvecklingspipeline, tillsammans med samtal med världsberömda vetenskapliga experter, partners och Cerenos ledning. Samtliga är dedikerade att erbjuda effektivare och säkrare behandlingar för patienter med sällsynta och vanliga hjärt-kärlsjukdomar. BioStock kontaktade Cerenos IR- och kommunikationschef Josefine Göranson för att få veta mer om det nyligen aviserade initiativet.

Bristen på effektiva och säkra behandlingar av hjärt-kärlsjukdomar (CVD), den främsta dödsorsaken globalt, representerar ett betydande otillfredsställt medicinskt behov, och det är här det svenska bioteknikbolaget Cereno Scientific vill göra skillnad.

Cerenos ledande program CS1

Cerenos ledande läkemedelsutvecklingsprojekt, CS1, befinner sig för närvarande i fas II klinisk utveckling och utvärderas i patienter med den sällsynta och dödliga sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). Studien genomförs i USA i samarbete med det globala healthcarebolaget Abbott. Studiens utformning har hyllats för dess innovativa studiedesign, som visades upp vid årsmötet för American College of Chest Physicians (CHEST), i Nashville, USA i oktober 2022.

Expanderar den kliniska portföljen

Under 2022 närmade sig Cereno en expansion och diversifiering av sin kliniska portfölj när man tillkännagav tillskottet av två nya läkemedelskandidater, CS014 och CS585. Båda utvecklas i samarbete med University of Michigan, under ledning av Dr Michael Holinstat, Director of Translational Research på Cereno.

Prekliniska resultat som presenterades vid EHA– och ESC-kongresserna förra året tyder på en stark förebyggande effekt av trombos, utan ökad risk för blödning. Detta är en egenskap som alla nuvarande antitrombotiska behandlingar saknar och sålunda är mycket eftertraktade, eftersom det skulle innebära ett högt värde för patienter.

Cereno siktar på att ta CS014 till kliniska fas I-studier under 2024, följt av CS585. Bolaget har ännu inte offentliggjort en initial målindikation för sina två läkemedelskandidater.

Fokus på uppsökande verksamhet

Med en expanderande och lovande pipeline vidtar Cereno nu åtgärder för att öka sin synlighet gentemot det vetenskapliga, industriella och investerarkollektivet som är aktivt inom CVD-området.

Under bolagets kapitalmarknadsdag förra året presenterade Cereno en video som belyser kärnan i bolagets vision och program. Nu har bolaget lanserat en videoserie kallad “Cereno Scientific – Insights Series”. De första videorna spelades in under ESC-kongressen i augusti förra året. Dessa kommer att innehålla internationellt kända experter inom CVD-området som är involverade i att driva Cerenos visions- och utvecklingsprogram.

I serien kommer även samarbetspartners från industrin, akademiska partners samt medlemmar i Cerenos ledning att medverka. Genom detta initiativ kommer deltagarna att dela med sig av sina kunskaper och insikter. Syftet är att skapa en större förståelse för bolagets läkemedelsutvecklingsportfölj, samt dess övergripande vision om att erbjuda nya behandlingar till patienter med både sällsynta och vanliga hjärt-kärlsjukdomar.

Den första videon har publicerats

Den första videon i serien, som publicerades förra veckan, innehåller ett samtal mellan Cerenos vd Sten R. Sörensen, CMO Björn Dahlöf samt Abbotts CMO Philip B. Adamson, som samtalar kring CS1 och dess fas II kliniska design. Se videon här.

Cerenos vd Sten R. Sörensen kommenterade lanseringen av serien:

“På Cereno Scientific drivs vi av en passionerad vilja att utveckla nya läkemedel för att erbjuda effektivare och säkrare behandlingar till patienter med stora ouppfyllda behov. Vår plattform utgörs av ett starkt vetenskapligt ledarskap parat med innovativ läkemedelsutveckling. Vi är unikt positionerade för att ha en inverkan inom sällsynta och vanliga hjärt-kärlsjukdomar, och den här serien kommer att ge värdefulla insikter som vi gärna delar med oss av.”

IR- och kommunikationschefen berättar mer

I slutet av 2022 meddelade Cereno förändringar i sin ledningsgrupp, inklusive rekryteringen av Josefine Göranson som chef för IR och kommunikation. För att få veta mer om detta kontaktade BioStock Josefine Göranson för några snabba frågor.

Josefine, vad är ditt övergripande mål som IR- och kommunikationschef på Cereno?

JosefineGöranson, chef för IR och kommunikation på Cereno Scientific
JosefineGöranson, chef för IR och kommunikation på Cereno Scientific

– Cereno är ett bolag med ett ambitiöst uppdrag som befinner sig på en spännande tillväxt- och utvecklingsresa. Huvudmålet är att stärka och genomföra Cerenos övergripande strategiska kommunikation – driva och leda kommunikationsagendan för att öka medvetenheten om bolaget och vår portfölj, inte bara gentemot potentiella investerare och partners, utan även till det medicinska samfundet i allmänhet.

Vad hoppas du uppnå med Insights-serien?

– Jag tror verkligen att den här serien kommer att leda till en ökad medvetenhet om bolagets dedikerade arbete och fokus på att utveckla innovativa och värdefulla nya behandlingsalternativ för patienter som lider av såväl sällsynta som vanliga hjärt-kärlsjukdomar.

Kan vi förvänta oss att initiativ som detta blir en gemensam del av Cerenos kommunikationsstrategi?

– Det är vårt mål. Jag tror att det absolut bästa sättet att öka kännedomen om bolaget och vår mycket lovande läkemedelsportfölj är genom inspirerande berättelser och engagerande innehåll.

När kan vi förvänta oss att de kommande videorna kommer att publiceras och var kan våra läsare hitta dem?

– Insights Series-videorna har fått sin första lansering och vi planerar att publicera nya videos under 2023. Insight-serien kommer att finnas tillgänglig på vår webbplats, https://cerenoscientific.com och på våra sociala mediekanaler: LinkedIn och YouTube.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev