Home Intervjuer RhoVacs vd kommenterar resultatbesvikelsen

RhoVacs vd kommenterar resultatbesvikelsen

RhoVacs vd Anders Månsson

RhoVacs vd kommenterar resultatbesvikelsen

30 maj, 2022

Våren har varit en väntans tid för RhoVacs aktieägare där man gått i spänd förväntan inför resultatavläsning i fas IIb-studien BRaVac. Under söndagskvällen kom så det efterlängtade beskedet gällande cancervaccinkandidaten onilcamotide, ett besked som tyvärr var negativt. RhoVacs vd Anders Månsson besökte BioStocks studio och berättade mer om vad detta innebär för bolaget.

Lundabaserade RhoVac utvecklar läkemedelskandidaten onilcamotide för behandling av prostatacancer. Den nu genomförda fas IIb-studien BRaVac har syftat till att utvärdera läkemedelskandidatens förmåga att förhindra eller begränsa utveckling av metastaserad prostatacancercancer hos patienter som genomgått operation eller strålning.

Du kan läsa mer om konceptet här.

Bolaget har tidigare presenterat lovande data som indikerat att kandidaten har den efterfrågade effekten, men när man nu nått fram till resultatavläsning i BRaVac kan man konstatera att onilcamotide inte visat sig vara överlägset placebo när det gäller att förhindra sjukdomsprogression.

BioStock bjöd in RhoVacs vd Anders Månsson till studion för att få veta mer om resultaten och vad de innebär för projektet och för bolaget i stort. Se intervjun nedan:

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev