Home Nyheter Curasight planerar ytterligare strategiska satsningar

Curasight planerar ytterligare strategiska satsningar

Curasight planerar för strategisk expansion

Curasight planerar ytterligare strategiska satsningar

29 november, 2021

Curasight firar ett år som noterat bolag och har inga planer på att slå av på takten. Tvärtom talar företaget i sin Q3-rapport om ytterligare strategiska satsningar för att fullt ut förverkliga potentialen i sin theranostics-teknik. Ulrich Krasilnikoff, vd för Curasight, ser framför sig ett intressant nyhetsflöde som kommer att innehålla flera milstolpar under det kommande året.

Det danska bioteknikbolaget Curasight har utvecklat en teknik som kretsar kring uPAR-receptorn, en känd biomarkör för canceraggressivitet. Bolagets PET-spårämne uTRACE testas för närvarande i flera prövarinitierade kliniska tester och utvärderas som ett nytt icke-invasivt verktyg för vården för att lokalisera och bedöma aggressiviteten hos cancertumörer. I läkemedelskandidaten uTREAT är samma molekyl som används i uTRACE beväpnad med en kortdistansstrålbehandling, som syftar till att skapa en mer exakt och skonsam strålbehandling.

Lovande resultat med uTRACE och uTREAT

Hittills har uTREAT visat lovande prekliniska resultat i hjärn-, prostata- och kolorektalcancer och bolagets primära fokus  är att utveckla och göra kandidaten redo för kliniska studier i hjärncancer.

Om man tittar på uTRACE publicerades nyligen lovande resultat från en forskarinitierad klinisk fas II-studie i prostatacancer i den högst rankade vetenskapliga tidskriften inom nukleärmedicin, Journal of Nuclear Medicine. Studien visade en tydlig korrelation mellan uTRACE och Gleason score, vilket indikerar att kandidaten har potential att ersätta en stor del av de invasiva tarmbiopsier som används idag. Med dessa positiva resultat ser Curasight över möjligheten att påskynda utvecklingen och testningen av kandidaten i prostatacancer.

Läs mer om tekniken här.

Förbereder strategisk expansion

I rapporten för det tredje kvartalet 2021 lyfter dessutom bolaget fram sitt kontinuerliga arbete med att ytterligare utöka den nuvarande uppsättningen indikationer för både uTRACE och uTREAT, samtidigt som man tittar på att stärka investerarbasen. Ett sådant steg togs under det gångna kvartalet, när Arbejdernes Landsbank anslöt när man förvärvade 200 000 teckningsoptioner av serie TO 1 från det svenska investmentbolaget Eastbridge.

TO 1-teckningsoptionerna emitterades i samband med börsintroduktionen 2020 och hade lösen i mitten av oktober, vilket gav bolaget totalt cirka 47,6 MDKK. Curasight är därmed på väg mot 2022 med en stark finansiell ställning och förväntar sig kunna leverera ett intressant nyhetsflöde, inklusive ett antal värdehöjande händelser under det kommande året.

Vd kommenterar

BioStock pratade med Curasights vd Ulrich Krasilnikoff för att få hans syn på det gångna kvartalet och vad han ser framför sig.

Ulrich Krasilnikoff, vd Curasight
Ulrich Krasilnikoff, vd Curasight

First off, you celebrate one year as a listed company. How would you summarise this first year?

– It has been a very exciting and intense year, where Curasight has gone from being an anonymous biotech company to becoming a visible company in the public space within cancer diagnostics and treatment. At the same time, we have got thousands of new shareholders who have expelled us the confidence to invest in Curasight.

– So it is both with great humility and pride that we can say that we had a successful IPO, where the share price has subsequently not at any time been close to the introductory share price. The first year can thus be summed up by the fact that we more or less have followed and fulfilled the plan we laid down before the IPO, both in the development and financial area. So that we are in a very favourable position where we would expect to see the fruits of this work during 2022.

Not long after going public, you are now working on an extension of the strategy and possibly new indications for both uTRACE and uTREAT. Could you comment on the timing of this pipeline expansion?

– We will communicate the expanded strategy during Q1 2022, which is a result of the clinical results that have already been released, including the prostate cancer phase II results with uTRACE, but also based on the expected future results on the ongoing phase II studies which are expected to be published during 2022.

– This, combined with the successful execution of the T0 1 warrants, has put Curasight in a favourable financial position, making us feel obligated to accelerate the development of both uTRACE and uTREAT for the benefit of cancer patients and our shareholders.

You are also looking to strengthening the investor base. What kind of interest have the investment community shown Curasight?

– We seek to strengthen our strategic investor base going forward, as they typically have a long-term investment horizon. In this connection, we see Arbejdernes Landsbank as a leverage to get other institutional investors on board, as it provides security and stability around the company.

– Therefore, I also expect that in 2022 we will see more institutional investors supporting Curasight and the journey we are on.

In the Q3 report, you talk about expecting an interesting news flow going forward. What are the most important milestones to look forward to?

– Over the next 12 months we expect not only the previously described results in brain cancer including results from the investigator-initiated imaging study as well as preclinical efficacy data from the therapeutic study, but also data from two investigator-initiated studies using uTRACE in other cancer indications.

– This means that we have 4 – 5 major value inflection points in relation to the milestones for 2022. The first is results from the phase II clinical study in brain cancer with uTRACE. The second are results from two additional phase II cancer indications with uTRACE. Thirdly, we expect results of the preclinical study of uPAR targeted radionuclide therapy in glioblastoma with uTREAT. And also, we expect to finalize and submit the protocols for the pivotal phase III imaging studies in glioblastoma with uTRACE.

– So, 2022 is going to be a very exciting year for Curasight.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev