Home Nyheter Ny kvalitetschef och kommunikationschef i Enzymatica

Ny kvalitetschef och kommunikationschef i Enzymatica

Ny kvalitetschef och kommunikationschef i Enzymatica

29 juni, 2021

Strax innan midsommarhelgen meddelade Enzymatica att de har tagit in Charlotte Andersson som Director Quality Assurance och Stefan Olsson som kommunikationschef. Stefan Olsson har lång bakgrund från kommunikationsbranschen och Charlotte Andersson har gedigen erfarenhet av kvalitetsarbete inom life science. De två tillskotten i ledningsgruppen förväntas bidra med kompetens som kan gynna Enzymaticas expansion till fler marknader med förkylningssprayen ColdZyme.

Redan den 1 juli tillträder Stefan Olsson tjänsten som kommunikationschef i Enzymatica, medan Charlotte Andersson tillträder sin tjänst som Director Quality Assurance den 1 september. Enligt ett pressmeddelande är Enzymaticas COO Claus Egstrand övertygad om att de två nya medlemmarna i ledningsgrupper kommer göra värdefulla insatser i arbetet med bolagets internationella expansion:

»Vi är mycket glada över att ha rekryterat två så erfarna och kompetenta medarbetare. De kommer att ha mycket att tillföra i arbetet med Enzymaticas fortsatta internationella expansion« — Claus Egstrand, Chief Operating Officer

Charlotte Andersson

Charlotte Andersson – expert inom QA

Charlotte Andersson ersätter Åsa Anderlind i rollen som Director Quality Assurance då Anderlind har valt att avrunda sin tid i Enzymatica till förmån för andra uppdrag.

Andersson har betydande erfarenhet av kvalitetsarbete för medicintekniska produkter, in vitro-diagnostik (IVD) och inom läkemedel-och bioteknikområdet. Hon kommer närmast från en position som Senior Quality Assurance Advisor i Bioinvent, men hon har tidigare även arbetat med kvalitetssäkring (QA) i Wieslab, EuroDiagnostica, Orifice Medical och NovoZymes Biopharma Sweden. Genom hennes olika befattningar har hon fått en bred kompetens inom bland annat ISO-standarder, Good Manufacturing Practice (GMP), Good Clinical Practice (GCP) och Good Laboratory Practice (GLP).

Stefan Olsson

Stefan Olsson har lång vana av kommunikation

Stefan Olsson kommer vara adjungerad till ledningsgruppen där han efterträder nuvarande kommunikationschef Carl-Johan Wachtmeister som går i pension. Olsson har lång erfarenhet inom kommunikationsbranschen och har tidigare arbetat på byråer som Prime Weber Shandwick och Sund Kommunikation samt som managementkonsult på KPMG.

Sedan sex år tillbaka arbetar han som fristående kommunikationsrådgivare till ledningsgrupper och styrelser i både noterade och onoterade bolag samt offentliga organisationer.

Expansiv fas

Detta är inte Enzymaticas första rekryteringar till ledningsgruppen under 2021. Under årets inledande månader tillträdde Malin Richter rollen som Director Operations och Kristoffer Ahlerup som Director Commercial. Läs BioStocks artikel om detta här.

Rekryteringen av Malin Richter och Kristoffer Ahlerup gjordes som ett led i att stödja bolagets tillväxt berättar Claus Egstrand i ett pressmeddelande:

»Vi har så mycket mer tillväxt framför oss som kommer att kräva att vi kontinuerligt stärker vår förmåga och resurser i vår organisation«

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev