Home Nyheter BioStock studio: RhoVac tror på färdigrekryterad studie innan årsskiftet

BioStock studio: RhoVac tror på färdigrekryterad studie innan årsskiftet

BioStock studio: RhoVac tror på färdigrekryterad studie innan årsskiftet

28 augusti, 2020

Idag offentliggjordes RhoVacs delårsrapport för andra kvartalet 2020 och vd Anders Månsson kom till BioStocks studio för att ge en rapportkommentar. Månsson understryker hur bolagets verksamhet klarat sig väl trots Covid-19-pandemin, vilket inte minst gäller den pågående fas IIb-studien med immunoterapin RV001 inom prostatacancer. Man har även utökat sitt vetenskapliga råd vilket gynnar de diskussioner som förs med ett 20-tal aktörer som visat intresse för kandidaten. Bolagets mål är att nå ett licensavtal eller uppköp efter fas IIb, vari man hoppas kunna visa en förlängd tid till stigande nivåer av det prostataspecifika antigenet PSA. Bolaget fortsätter att avancera mot detta mål då studien nu har kommit igång i USA och detsamma väntas ske i både Sverige och Storbritannien inom kort. 
I intervjun – som kan ses i sin helhet nedan – refererar RhoVacs vd Anders Månsson till en tidigare BioStock-intervju med bolagets ansvariga forskare (principal investigator, PI) Klaus Brasso där det framgår att ännu opublicerad data från bolagets fas I/II-studie indikerar att RV001 resulterade i en förlängd tid till fördubbling av patienternas PSA-värde. Resultaten kommer att publiceras i en vetenskaplig artikel som bolaget väntar under innevarande kvartal. Den aktuella intervjun med Professor Klaus Brasso kan läsas här.

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev