Home Nyheter Iconovo träffade innovationsbolag på BIO-Europe

Iconovo träffade innovationsbolag på BIO-Europe

Iconovo träffade innovationsbolag på BIO-Europe

18 november, 2019

På förra veckans BIO-Europe lyckades BioStock fånga Iconovos Roger Lassing, VP of Business Development, mellan en rad intressanta möten. Vi fick en pratstund om varför det är viktigt för ett bolag som Iconovo – vars flesta kunder är generika-bolag – att delta i den största partneringkonferensen inom life science-sektorn i Europa. Lassing berättade lite om bredden av kontakter som kan skapas på en konferens av BIO-Europes dignitet och hur Iconovo nu satsar på att addera ett andra verksamhetsben med innovativa produkter.
Iconovo utvecklar inhalatorer och torrpulverberedningar av läkemedel som sedan utlicensieras till bolagets kunder. Hittills har de flesta av bolagets kunder varit generikabolag som tillhandahållit en aktiv substans som Iconovo har tagit fram en torrpulverberedning av samt kombinerat med en lämplig inhalator, antingen bestående av en av bolagets befintliga inhalatorer, eller en som anpassas specifikt efter läkemedlet i fråga. Iconovos erbjudande gör att generikabolagen inte behöver ha kompetens kring utveckling av inhalationsläkemedel, eller inhalatorer, in-house.
Sedan en tid tillbaka har Iconovo även öppnat för att ta fram torrpulverberedningar av nya läkemedelkandidater. I intervjun framhåller Roger Lassing att det finns många intressanta kandidater som skulle dra fördel att levereras direkt till lungorna, men där det forskande läkemedelsbolaget inte har någon bra lösning för administrationen. Här kan Iconovos tre färdigställda inhalationsplattformar komma i spel.
Vidare berör intervjun Iconovos nyliga samarbetsavtal med brittiska CrystecPharma, vars tekniker ska komplettera varandra i utvecklingen av nya innovativa helhetslösningar för kunder med behov av en optimal leverans av innovativa substanser till eller via lungan. Läs mer.
Se hela videointervjun från BIO-Europe med Roger Lassing, VP of Business Development på Iconovo, nedan.

YouTube video

Innehållet i BioStocks nyheter och analyser är oberoende men BioStocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev